Tijdelijk stadhuis wordt ‘broeinest’ voor startende ondernemers

Dinsdag 28 januari 2020

Door Redactie

Apeldoorners kunnen vanaf deze week weer volledig terecht in het Stadhuis op het Marktplein. De medewerkers verhuisden half december al terug, maar nu is ook de dienstverlening weer op de ‘oude’ plek terug na een grondige verbouwing. Het ’tijdelijke stadhuis’ aan het Stationsplein, oftewel het voormalig belastingkantoor, heeft inmiddels ook een nieuwe bestemming.

,,Wij hebben samen met VPS recent het oude belastingkantoor in beheer gekregen van Rijksvastgoed”, vertelt Dennis van Roon van Dé Vastgoedbeschermer. Daar willen wij een soort ‘broeinest’ voor startende ondernemers en creatieveling vestigen in afwachting van een toekomstige definitieve invulling. Een goede mogelijkheid voor enthousiaste ondernemers en kunstenaars om zich tijdelijk en goed betaalbaar met gelijkgestemden te vestigen.”

Beschermen

Dennis is daarvoor op zoek naar enthousiaste ondernemers.  ,,Dat kunnen start-ups zijn, maar ook creatievelingen of kunstenaars”, legt hij uit. ,,De eigenaar van het gebouw heeft ons gevraagd om dit prachtige gebouw een nuttige tijdelijke invulling te geven in afwachting van de definitieve bestemming. Bij voorkeur met een maatschappelijke insteek. In afwachting hiervan beschermen wij het pand met ondernemers.”

Deze en volgende week plaatst hij de eerste ‘beschermers’. Maar voor hoe lang is dus de vraag. ,,Dat is altijd lastig te zeggen, wij hebben daar geen invloed op. Insteek is hier in de basis ongeveer minimaal een jaar.” Veel hoeft er niet te gebeuren aan het pand, zegt hij. ,,De ruimtes zijn gestoffeerd en zien er supernetjes uit. Op de begane grond in de algemene ruimtes zijn leuke zitjes geplaatst. Er wordt internet geregeld voor de ondernemers.”

Aanmelden

Hij besluit: ,,Wij hebben al redelijk wat aanmeldingen, maar zijn op zoek naar veel meer enthousiaste bedrijven die zich hier willen vestigen onder ‘gelijkgestemden’.”

Aanmelden hiervoor kan door te mailen naar bemiddeling@vastgoedbeschermer.nl.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Nikki van de redactie
Meer dan 1.500 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over ondernemen

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!