Ugchelen verliest na Chinees restaurant ook tankstation en zonnebankstudio

Vrijdag 18 oktober 2019

Door Redactie

Na de leegstand op winkelcentrum de Eglantier en de lege panden in het centrum, lijkt nu Ugchelen aan de beurt. Onlangs konden we al melden dat Chinees restaurant Sha-Tin wegging uit Ugchelen, maar ook tankstation Avia en Zonnebank Ugchelen zijn inmiddels dicht.

Steeds meer leegstand dus in Ugchelen. De Dorpsraad vindt dit jammer, laat Leo Mooijman weten. ,,Ten eerste omdat de dorpsbewoners deze zaken missen, zoals bijvoorbeeld de Chinees die al vele jaren bij Ugchelen hoorde en ten tweede omdat leegstaande panden het dorpshart niet aantrekkelijker maken.” Hij geeft aan dat Winkeliersvereniging Ugchelen Plaza, de gemeente en de Dorpsraad Ugchelen al langere tijd bezig zijn met het ontwikkelen van een visie voor een nieuw dorpscentrum. ,,Afgelopen zomer hebben de dorpsgenoten ook twee keer de mogelijkheid gehad om mee te denken en ideeën ten aanzien van dit onderwerp bij ons neer te leggen. Daar is veelvuldig gebruik van gemaakt.”

Hij vervolgt: ,,Wij gaan dus niet bij de pakken neerzitten en proberen de komende jaren te werken aan een aantrekkelijk dorpscentrum. De eerste stap is gezet door het sluiten van de LPGtank, gelegen nabij de winkels. Verder hopen wij van harte dat een aantal vastgoedeigenaren mee wil werken bij het verder ontwikkelen van onze breed gedragen visie. Wellicht dat de nieuwe situatie van leegstaande panden en de eventuele verkoop daarvan hierbij mogelijkheden biedt.”

 

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over ondernemen

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?