Apeldoorners maken zich zorgen om de Hoofdstraat

Maandag 29 februari 2016

Door Redactie

StrangeArt

De V&D is dicht, Aktie- en Perrysport zijn omgevallen, Scapino verdwijnt en Manfield is onder de voet gelopen. De Hoofdstraat wordt steeds leger. Leegstand in het centrum van Apeldoorn is bepaald geen zeldzaamheid meer. De redactie van Apeldoorn Direct ging de straat op en vroeg hoe de inwoners van Apeldoorn hiernaar kijken.

Amanda Bogaart uit Apeldoorn vindt het jammer dat steeds meer winkels uit het straatbeeld verdwijnen. ,,Er zijn steeds meer bekende winkels die failliet gaan, toch wel winkels waar wij regelmatig kwamen. Dat is jammer, omdat wij vaste winkels hebben waarover wij tevreden zijn. Nu moeten wij weer op zoek naar een vergelijkbare winkel en hopen dat daar diezelfde producten aan onze verwachtingen voldoen. Daarnaast komt er veel leegstand wat uiteindelijk weer negatief kan uitpakken. Ik zou zelf niet snel een dagje gaan winkelen in een stad als je weet dat er veel leegstand is. Ik kan mij voorstellen dat er meer mensen zo over denken. Veel panden in Apeldoorn worden tegenwoordig opgevuld met ‘prullen’-winkels. Zo blijven er steeds minder ‘echte’ winkels over. Jammer van zo een mooi centrum als Apeldoorn.”

Apeldoorner Gilian Revenberg sluit zich daarbij aan: ,,Het is jammer dat de grote winkels uit de Hoofdstraat verdwijnen. We wilden een grote stad worden, maar inmiddels blijft er weinig van over. Een goede kans voor de lokale winkeliers om hier hun slag te slaan, denk ik. Kleine winkels met een spannend assortiment maakt de stad juist leuk en uniek. Dat de Hoofdstraat misschien in de toekomst geen A-winkellocatie wordt zou zomaar kunnen. Kijk naar de Korenpassage, die stond jarenlang leeg en bruist nu ook met de juiste winkels op de juiste plek.”

Sharon Slijkhuis, ook afkomstig uit Apeldoorn, is ook teleurgesteld dat er steeds minder winkels in het centrum zitten. ,,Het is heel jammer dat er zoveel winkels weggaan. Maar het was al niet zoveel. Mensen vinden de Hoofdstraat niet zo snel meer”, merkt ze. ,,Alles is duur, er zijn veel mensen die naar de Primark gaan of naar Arnhem voor meer boetiekjes. Ik denk dat als Apeldoorn meer kleine aparte winkeltjes heeft, spulletjes die ze niet bij grote zaken hebben, dat ze dan meer mensen trekken.”

Tenslotte geeft ook Ties Broekers aan zich zorgen te maken om de Hoofdstraat. ,,Krijgen we op de plek van de V&D ook een stadsparkje, zoals het parkje tegenover de MacDonalds? Dat zie ik liever dan een leegstaand pand of een braakliggend terrein. Dolcis, Promiss, Aktiesport, allemaal lege plekken. Ook de Oranjerie wordt steeds ongezelliger. Ik hoop dat de vastgoedmarkt de juiste huurders/opvolgers kan vinden om nog meer leegstand te voorkomen.”

Foto: de laatste dag dat de V&D open was

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Nikki van de redactie
Meer dan 1.500 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

ONDERWERPEN

Hoofdstraat Apeldoorn

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!