Verdubbeling productie door nieuwe sealstraat Felua-groep

Vrijdag 19 augustus 2016

Door Redactie

Felua-groep heeft sinds deze maand een complete sealstraat voor het sealen en verpakken van producten in gebruik genomen. Hiermee kan de sociale werkvoorziening grotere orders van klanten veel sneller verwerken.

Al jaren verwerkt Felua-groep structureel en incidenteel grote orders van bedrijven. Vaak moeten in hele korte tijd grote hoeveelheden producten verpakt en geseald worden. Voorheen was dat allemaal handwerk. Albert Metselaar, manager Leerwerkactiviteiten, licht toe: “Handmatig sealen vraagt constante kwaliteit van mensen. Omdat ons doel is mensen te ontwikkelen en aan zo regulier mogelijk werk te helpen, wisselt de bezetting regelmatig. Terwijl we de klant altijd dezelfde kwaliteit willen bieden. Door de aanschaf van een seal-, krimp- en palletwikkelmachine, die in lijn zijn opgesteld, kunnen we dit garanderen. Daarnaast is onze output verdubbeld: van 10.000 producten naar 20.000 producten per dag. We kunnen dus ook grotere sealorders snel verwerken.”

De seallijn vervult ook een functie in de arbeidsontwikkeling van mensen. Ze zijn beter inzetbar in het reguliere bedrijfsleven door hun werkervaring met machines en het hogere werktempo. Behalve mensen met een SW-indicatie, werken ook steeds vaker andere doelgroepen van de Participatiewet mee in de productie.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over ondernemen

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?