Vijftig kandidaten voor stagecarrousel groenbedrijf

Maandag 14 mei 2012

Door Redactie

Apeldoorn Direct

Werkplein Activerium in Apeldoorn wil vijftig mensen vanuit een uitkering aan een baan in het groenbedrijf helpen. Daarvoor organiseren de gemeenten Apeldoorn, Brummen, Epe en Voorst in samenwerking met hoveniersbedrijf Van Triest een eerste stagecarrousel op dinsdag 15 mei aanstaande. Het hoveniersbedrijf uit Epe heeft enkele tientallen werkgevers bereid gevonden om deel te nemen aan de stagecarrousel.

De uitkeringsgerechtigden uit Apeldoorn, Brummen, Epe en Voorst vertrekken morgenochtend om 9.00 uur met twee bussen naar Hoveniersbedrijf Van Triest in Epe. Bij het hoveniersbedrijf maken de vijftig mogelijke kandidaten kennis met de stagecarrousel en de veelzijdigheid van het werk bij een hovenier, tuincentrum, kwekerij, loonbedrijf, bestratingbedrijf en bloemisterij. Tevens maken zij een rondrit langs de diverse groenbedrijven in de regio en hebben zij ter voorbereiding op hun stages speeddates met verschillende werkgevers.

De stagecarrousel in het groenbedrijf is zo opgezet dat een kandidaat vier weken lang bij één werkgever stage loopt. Daarna stroomt hij of zij door naar een ander bedrijf voor een volgende stage van vier werken. Na maximaal zeven stages is het de bedoeling om de uitkeringsgerechtigden uit te laten stromen naar een vaste baan.

Werkgevers in de groensector hebben ieder jaar weer veel werknemers nodig. Om tegemoet te komen aan deze vraag hebbende gemeenten Apeldoorn, Voorst, Epe en Brummen in nauwe samenwerking met Hoveniersbedrijf Van Triest deze eerste stagecarrousel in het groenbedrijf ontwikkeld. Werkplein Activerium in Apeldoorn heeft vijftig gemotiveerde personen met een WWB-uitkering geselecteerd voor dit initiatief. Deelname aan de stagecarrousel is niet verblijvend, van de kandidaten wordt een inspanning gevraagd om zelf weer betaald werk te vinden.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Nikki van de redactie
Meer dan 1.500 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over ondernemen

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!