Voedselbank zoekt vrijwilligers voor voucheractie supermarkten

Donderdag 5 september 2019

Door Redactie

Ken je de actie nog waarbij je als je binnenkwam in de supermarkt werd gevraagd of je 1 of meerdere producten extra wilde meenemen voor de Voedselbank? Die actie wordt op zaterdag 21 september weer gehouden, maar dan in een nieuw jasje. Vorig jaar werd dat al uitgeprobeerd en met succes, dus nu doen er 8 supermarkten mee aan de zogeheten voucheractie. Maar de Voedselbank zoekt nog wel wat vrijwilligers die mee willen helpen.

De actie is iets aangepast, omdat de Voedselbank nogal zat met de opslagruimte, vertelt Anna Weuring. ,,Er kwamen dan steeds heel veel rolcontainers met op elke container 12 of 14 kratten vol met producten bij ons te staan. Die moesten allemaal geselecteerd worden op datum. Sommige dingen hadden we wel voor een jaar op voorraad, dus dat neemt heel veel ruimte in. We zijn aan het verbouwen, dus dat past er gewoon allemaal niet meer in. We hebben toen bij 1 supermarkt getest of het wat was om met vouchers te werken en dat liep hartstikke goed. Vorig jaar deden er toen 5 supermarkten mee en dit jaar dus 8.” Ze geeft aan dat dit voor hen nu veel gemakkelijker is. ,,Stel dat we over 2 weken iedereen een pak melk willen geven, dan nemen we contact op met een supermarkt en dan bestellen zij die pakken melk voor ons in ruil voor de vouchers.”

Er doen dus 8 supermarkten mee en per 4 supermarkten staat er iets anders op het voucher-lijstje, legt ze uit. ,,Steeds net even wat andere producten. En mensen krijgen de mogelijkheid om alles van het lijstje te kopen. Want dat merkten we vorig jaar, dat mensen het prima vonden om gewoon alles aan te schaffen. Het bedrag staat op de voucher; het totaalbedrag blijft net onder de 5 euro.”

Anna meldt trots dat ze als Voedselbank Apeldoorn een voorloper zijn op het gebied van deze actie. ,,Andere voedselbanken benaderen ons met de vraag hoe we dit precies organiseren. Dat vinden we echt heel gaaf!”

Vrijwilligers

Voor de actie zoekt de Voedselbank nog mensen die vrijwillig mee willen helpen. Er zijn 3 shifts, van 9.00 tot 12.00, van 12.00 tot 15.00 en van 15.00 tot 18.00 uur. ,,Zij staan dan bij de ingang en vragen de mensen of ze mee willen doen. Ook geven ze een stukje uitleg over hoe de actie in zijn werk gaat.”

Komende woensdag, 11 september, houdt de Voedselbank een uitlegavond voor nieuwe vrijwilligers. Ook mensen die dan niet kunnen, mogen zich aanmelden.

Aanmelden als vrijwilliger kan via anna@voedselbank-apeldoorn.nl.

Deelnemende supermarkten

Albert Heijn Molecatenlaan 30
Albert Heijn Schapendoesweg 2
Coop Distelvlinderslaan 54
Coop Mercatorplein 61
Coop Snijdersplaats 10
Jumbo Korianderplein 61
Jumbo Schubertplein 1-5
Plus Nico de Witt Musketiersveld 115

 

Lees ook dit artikel uit december 2017:

GroenLinks draagt coördinatie voedselbankactie over aan Voedselbank

 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over ondernemen

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!