GroenLinks draagt coördinatie voedselbankactie over aan Voedselbank

Vrijdag 29 december 2017

Door Redactie

Met ingang van 2018 draagt GroenLinks Apeldoorn de coördinatie van de jaarlijkse voedselbankactie over aan de Voedselbank. GroenLinks houdt al meer dan 10 jaar acties voor de Voedselbank. Eerder door het inzamelen van zegels voor de boodschappen pakketacties.

Vijf jaar geleden heeft Margien de Vries de actie in deze vorm (klanten bij supermarkten een boodschappenlijstje meegeven en vragen of ze wat extra’s willen kopen voor de Voedselbank) op poten gezet en jaarlijks gecoördineerd, samen met een drietal vrouwen. De actie werd groter en groter: 25 Apeldoornse supermarkten deden mee, 200 vrijwilligers waren op een zaterdag actief en werden er 750 kratten met producten opgehaald.

De laatste jaren deden alle raadsfracties mee door het leveren van vrijwilligers. ,,De actie staat goed op poten”, meldt GroenLinks. ,,Er is een bestand met deelnemende supermarkten en vrijwilligers en het is nu een prima moment om het over te dragen. De Voedselbank Apeldoorn is in de loop der jaren uitgegroeid tot een volwassen organisatie die dit zelf kan doen.” Peter Vlug is een van de nieuwe coördinatoren: GroenLinks draagt de actie aan hem over. GroenLinks blijft de actie met haar kennis en ervaring ondersteunen waar ze kunnen.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over politiek

ONDERWERPEN

GroenLinks

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!