Vrouwen in de horeca: Jannie Hoffkamp

Zaterdag 28 mei 2016

Door Redactie

Aan de Nieuwstraat nr. 80 bestiert Jannie Hoffkamp met haar man Erwin pal tegenover de JT bioscopen haar puur Hollandse Snackbar @Jannie. Een oase tussen alle shoarma geweld. Na zes jaar inmiddels een begrip in Apeldoorn. Jannie en Erwin wonen in Lelystad.

Hoe ben je in de wereld van de snacks terechtgekomen?
,,Ik kom uit Drenthe . Nadat ik mijn man Erwin heb leren kennen ben ik vanwege hem naar Lelystad verhuisd.  Ik vond daar werk bij een horeca-onderneming. Mijn werkgever ging naar Apeldoorn en zodoende kwam ik in Apeldoorn terecht. Ik wilde al enige tijd voor mezelf beginnen. Toen kwam dit pand vrij en samen met Erwin zijn we hier zes jaar geleden begonnen. Ik ben nu dus 12 jaar werkzaam in de horeca.’’

Jouw zaak is een Hollandse enclave tussen de vele shoarmazaken. Hoe werkt dat?
,,In het begin was het wel een beetje spannend allemaal. Accepteren ze je wel. Je bent ook nog eens een vrouw. Het gaat echt wonderbaarlijk goed. Het is echt leuk  onderling. Dat geldt voor de hele Nieuwstraat. Ik vind het wel leuk tussen al die mensen. Prima.”

Waarin onderscheid jij je, wat maakt jou speciaal?
,,Ik denk in het sociale. We hebben of maken tijd voor een praatje met de mensen. Ik denk dat onze openheid  ons sterkste punt is. Dat mensen zich welkom voelen. Een verlengstuk van de huiskamer.”

Wat is nu de top 3 uit je ruime aanbod?
,,De hamburgers doen het heel goed hier, ballen gehakt en de Vlaamse, dikke frieten.’’

Maak je nog dingen zelf of koop je alles direct in?
,,Erwin maakt de gehaktballen en de hamburgers. Lekker zelf  niet uit een doos. Dagelijks verse spulletjes en salades.”

Speelt gezond eten een rol?
,,Ik heb dikke friet die minder vet opneemt en ik gebruik vloeibare olie en geen vast frituurvet. We zijn van  ‘Verantwoord Frituren’. Daar word je ook jaarlijks op gecontroleerd. De hamburgers zijn gemaakt van mager rundvlees. Wat we zelf maken is allemaal rund. Daarnaast zijn er ook wel vegetarische snacks.”

60 uur in de week open, hoe is dat vol te houden?
,,Dat is veel, ja. Als we de reistijden nog meerekenen zit ik op gemiddeld 79 uur in de week. We doen het met z’n tweetjes, ik draai de meeste uren. Het is gewoon leuk, erg leuk zelfs, anders zou je het niet doen en het is van jezelf.”

Wat betekent het werken in de nachtelijke uren voor een mens?
,,Vermoeiend, maar doordat je zoveel meemaakt is het ook weer niet vermoeiend. Natuurlijk heb ik de maandag wel nodig om bij te komen, maar de diversiteit die je ’s nachts meemaakt, dat is zo leuk en dat houdt je ook wel op de been. En je moet het ook wel een beetje van de nachturen hebben.”

Zijn er naast de snackbar nog andere dingen die je erbij doet?
,,De bioscoop, daar  heb ik heel veel plezier van. Wat ik allemaal mag doen voor hun ladies-night. Ik noem verder de bitterballen voor de voetbal in het weekend. Ik cater soms ook voor het Flash Casino, voor Markant/Gigant en het Bluescafé. Zo ben ik de catering ingerold.”

Hoe kom je aan de naam @Jannie?
,,Vrienden van ons hebben dat bedacht. We waren aan het zoeken naar een naam, we moesten een ondernemingsplan schrijven en toen kwamen vrienden op het idee. Waarom gebruik je je eigen naam niet en toen zei Erwin waarom zet je er geen apenstaartje voor en zo werd het @Jannie.”

Wat zijn de toptijden in de loop van de week?
,,Het weekend. Met name de zondag. ‘’

Doe je nog speciale dingen voor de ‘veiligheid’, ‘moeilijke’ klanten of heb je daar geen last van?
,,Nee, helemaal niet. We hebben heel goed contact met de politie, er zijn overal camera’s in het weekend. Ik hoef maar even te roepen en ze zijn er als het nodig is. Eigenlijk gebeurt hier nooit wat. Ik vind de politie heel goed en dat mag best eens gezegd worden. Ik voel me heel veilig hier.”

Hoe zou je je publiek karakteriseren?
,,Ik heb ontzettend leuk publiek, van jong tot oud, gewoon gezellige, mooie mensen. We zijn een zaak met een volkskarakter, bedrijfskleding hebben we niet meer. Dat werkt niet. Ze denken dan dat je personeel bent.’’

Staan er nog veranderingen op stapel?
,,Ik wil in de toekomst wat meer doen met glutenvrije spullen, daar is best wel vraag naar. En voor de rest niks veranderen, gewoon lekker gezellig zijn. Houden wat we hebben en dat mensen zich bij ons thuis voelen.”

Meer informatie over verantwoord frituren is te vinden via http://www.voedingscentrum.nl/encyclopedie/verantwoord-frituren.aspx

ONDERWERPEN

Portretten Vrouwen in de horeca

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over vrouwen in de horeca

1 REACTIE

Maria

Maria 30 mei 2016 om 02:27 uur

@jannie geweldig mensen zijn echte toppers ik heet Maria en ze noemen me altijd marie haha ik vind het geweldig want zo heet me opoe haha en ze hebben topstick mijn favoriete snack hoop dat ze nog jaren in Apeldoorn blijven want weet zeker dat heel Apeldoorn hun gaan missen dikke kus van Marie xxx

Reageren



Let op: een reactie wordt pas geplaatst na goedkeuring van een beheerder


Elke maandag ons nieuws in de mail?