Wereldwijd verkocht Apeldoorn’s design te zien in ACEC

Zaterdag 26 oktober 2013

Door Randy Gasper

Met een kort maar krachtig welkomstwoord van ACEC-directeur Gerrit Steenbergen werd afgelopen zaterdag de expositie Kijken, zien, creëren officieel geopend voor het publiek. Na de opening was het aan presentatrice Saskia Paulissen en designer Bert Klaaysen om het publiek te informeren over deze bijzondere design-expositie.

Kenners en kennissen waren toegestroomd om bij de officiële opening aanwezig te zijn. De officiële opening kende tegelijkertijd twee bijzondere premières. De eerste première was de Planilux X-desk, een bijzondere tafelmeubel die het werk van radiologen een heel stuk aangenamer moet maken. De Planilux X-desk is ontworpen voor de opdrachtgever van Gerätebau Felix Schulte, voor wie Klaaysen ook in samenwerking met Rolf Warda ook het tafelmeubel saltego ontwierp.

Voor dit meubelstuk kregen beide heren een bijzondere nominatie van de German Design Award. Daar hielden ze een Special Mention aan over, een aanmoedingsprijs in de categorie “werkplekken”. saltego (met kleine letter -s) is ook in ACEC te bewonderen.

Met de X-Desk brengt Klaaysen design overigens ook weer meneer Röntgen onder de aandacht. Deze Nobelprijswinnaar mochten “wij” lang geleden als inwoner van Apeldoorn beschouwen.

De tweede première is een door Klaaysen design eigen ontworpen meubellijn. Met de stoere naam Aviator line® vond dit op het vliegtuigindustrie gebaseerde ontwerp het levenslicht. Aviator line® is ontworpen vanuit een tomeloze drang te laten zien hoe het werken van deze tijd is: onafhankelijk, actief en met lef. Speciaal voor ondernemers en bedrijven die hun eigen koers bepalen, een werkplek waarin de sfeer klopt. Er ontstaat daardoor letterlijk ruimte om te werken op een manier die past bij nu. Klaaysen’s filosofie: Doe wat je moet doen. Waar en hoe jij dat wilt. Be your own pilot!

Na de presentator had Klaaysen nog lovende woorden voor fotograaf Peter Vroon die met een prachtige fotocollage bij heeft gedragen aan de expositie Kijken, zien, creëren. Tijdens de expositie komen sowieso veel internationale en nationale samenwerkingen tezamen. Die samenwerkingen worden over het hele ACEC-gebouw nader uitgelicht.

Op 30 oktober en 13 november organiseert Klaaysen design twee speciale getiteld “Design als inspiratie” om verder te praten over design. Iedereen is welkom om zijn of haar visie over design te delen. De netwerkavonden zijn gratis, aanmelden via deze link is wel noodzakelijk.

Al met al een bijzondere expositie waarbij de kracht van Apeldoorn’s design op de wereldkaart is gezet door Klaaysen design.

 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Nikki van de redactie
Meer dan 1.500 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over ondernemen

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!