GroenLinks Apeldoorn start nieuwe serie huiskamergesprekken

Vrijdag 8 december 2017

Door Randy Gasper

GroenLinks Apeldoorn houdt op 13 december de eerste van vier huiskamergesprekken in aanloop naar de Gemeenteraadsverkiezingen. Tijdens het huiskamergesprek kunnen de aanwezigen lokale onderwerpen inbrengen om daar met andere Apeldoorners mee in gesprek te gaan. Denk aan thema’s als het openbaar vervoer, ouderenzorg, leegstand, recreatiefaciliteiten voor jongeren, gebiedsontwikkeling enz.

Hoe werkt een huiskamergesprek?

Hoewel de huiskamergesprekken geïnitieerd worden door GroenLinks, is het de bedoeling om de gesprekken géén politieke lading mee te geven. Een goed gesprek onder het genot van koffie, thee en een lekkernij brengt mensen bij elkaar. Het huiskamergesprek is vooral bedoeld om standpunten over lokale onderwerpen met elkaar te delen, begrip op te brengen voor andermans inzichten en ruimte te vinden om met elkaar verbonden te zijn. Niet door te schreeuwen, maar door te praten. De gastheer of gastvrouw leidt het gesprek al dan niet ondersteunt door andere aanwezigen. Het is niet het doel om het met elkaar eens te worden, wel om met respect voor elkaar(s standpunten) door één deur te kunnen om het huis vervolgens met een positief gevoel te verlaten.

Wie kan meedoen?

De huiskamergesprekken vinden elke maand plaats op verschillende adressen. Iedereen kan meedoen. Per adres wordt het aantal deelnemers afgestemd op basis van de beschikbare ruimte. Voor het gesprek van woensdag 13 december a.s. is er ruimte voor maximaal 8 deelnemers. Het huiskamergesprek duurt van 20.00 tot circa 21.30 uur. Voor deze ronde is nog maar beperkt plaats. Bij voorkeur heb je géén binding met GroenLinks (Apeldoorn), zodat we echt een gesprek kunnen voeren vanuit verschillende achtergronden.

Meepraten?

Wil je meedoen? Geef je dan op door een mailtje te sturen naar randy@coolcommunicatie.nl.

Data huiskamergesprekken

  • Woensdag 13 december (bijna vol)
  • Maandag 15 januari 2018
  • Maandag 12 februari 2018
  • Maandag 19 maart 2018 (2 dagen voor de Gemeenteraadsverkiezingen)

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over politiek

ONDERWERPEN

Gemeenteraad Apeldoorn GroenLinks

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!