Pop Up Park 055 in Oranjerie officieel geopend

Vrijdag 19 december 2014

Door Randy Gasper

Afgelopen donderdag 18 december 2014 opende eenheidsmanager Ruimtelijke Leefomgeving Symone de Bruin het eerste indoorpark van Nederland: Pop Up Park 055. De opening ging gepaard met een gezellig kennismakingsfeest. Pop Up Park 055 vind je in het winkelhart van Apeldoorn, gelegen ter hoogte van het centrale deel van Winkelcentrum Oranjerie (eerste verdieping). Doel van het park is net als elk ander: even ontspannen in een groene omgeving, mensen ontmoeten op een inspirerende plek en waar mogelijk de mensen met elkaar verbinden.

Een groep van 7 ondernemers uit de creatieve sector zijn door Winkelcentrum Oranjerie gevraagd om deze toplocatie op een creatieve manier in te vullen en vorm te geven. “Onlangs kon men in De Stentor lezen dat Oranjerie gaat verbouwen. Het pand dat door het winkelcentrum beschikbaar is gesteld, is meegenomen in de verbouwingsplannen. Om tot de verbouwing niet leeg te staan, zijn we samen op zoek gegaan naar een ludieke oplossing met het park als resultaat!”, zo zegt Willem-Paul Koenen, één van de betrokken ondernemers.

Koenen vervolgt: “Iedereen kan en mag zich gratis vertoeven in het park. Je mag er heel veel doen en ook helemaal niets. Wie zelf leuke ideeën heeft voor het park, mag langskomen en het delen. En nog beter: zelf uitvoeren. De plek is verder ideaal om gewoon even onderuit te zakken en te kletsen met een vriend of vriendin. Bijvoorbeeld over de aankopen die je net hebt gedaan. Even pauze tijdens het winkelen. Met een broodje van Bakker Bart, een koffie van La Place en een toetje van iBake ben je al snel lekker aan het smullen en relaxen tegelijk. En we gaan ook leuke dingen organiseren. Bijvoorbeeld lezingen met de boekwinkel, Wellness Night met de beautywinkels. Of we organiseren een ludiek initiatief waarbij modezaken betrokken worden. Ideeën genoeg! We gaan er alles aan doen om de winkeliers onderling en met ons te verbinden, zodat we samen leuke dingen blijven doen! Er is zoveel mogelijk samen. Met de Oranjerie, met de Apeldoorners!”

Het is begrijpelijk dat steeds meer mensen op internet kopen, een ontwikkeling die al jaren gaande is en alleen maar meer lijkt te worden. Daarom moet winkelen in de Oranjerie vooral ook een leuke beleving zijn, vinden de initiatiefnemers van Pop Up Park 055. Ze hopen dan ook dat het park daar een bijdrage aan kan leveren. De goedbezochte “Opening Party” en de vele positieve reacties van alle aanwezigen, bieden in elk geval volop mogelijkheden.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!