50Plus meldt zich voor Apeldoornse verkiezingen

Maandag 11 september 2017

Door Daniel van Harmelen

Herman Talstra

Na maanden van overleg en onderhandelen hebben de Verenigde Senioren Partij (VSP) en 50Plus een akkoord bereikt: De VSP zal de verkiezingen bestieren onder de vlag van de landelijke ouderenpartij.

Komende donderdag meldt fractievoorzitter Hans Weevers zich al onder de ‘nieuwe’ naam 50Plus. Daarvoor moet hij wel een verandering doorgeven bij de raadgriffie, wat nog niet gebeurd is. Weevers, die nu nog alleen in de gemeenteraad zit met één zetel, sprak eerder al de hoop uit dat de landelijke bekendheid van 50Plus zou helpen in de verkiezingen.

Het duurde lang voordat de VSP en 50Plus een akkoord bereikten. ,,We zijn al vanaf 2013 bezig met overleggen, maar toen was de partij nog te druk met orde op zaken stellen binnen de eigen gelederen”, vertelt Weevers. De partij verkeerde destijds in een administratieve ‘janboel’, zo meldde het Algemeen Dagblad. Ook heersten felle interne ruzies.

Het lijkt nu rustig genoeg voor 50Plus om uit te breiden richting gemeentes in Nederland, in aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen van 2018. Er was ook haast bij, vertelt Weevers. ,,De overleggen kwamen in een stroomversnelling door het gedoe rondom Teuge (nieuwe vliegroutes van vliegveld Lelystad bedreigen het voortbestaan van vliegveld Teuge, red.). We merkten dat we dat lijntje naar Den Haag nodig hadden, dit kunnen we niet lokaal afdwingen”.

Dat de VSP vanaf donderdag geen eigen baas meer is, maar moet zingen zoals 50Plus zingt, vindt Weevers niet erg. ,,We hebben onze programma’s naast elkaar gelegd, en het programma van de VSP en 50Plus lijken erg op elkaar. We onderschrijven de filosofie dat we een goede leefomgeving voor ouderen willen creëren.”

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over politiek

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!