Help de bevolking van Oekraïne

50Plus: Vliegveld Teuge moet verhuizen

Donderdag 28 september 2017

Door Daniel van Harmelen

Herman Talstra

De nieuwe 50Plus-fractie, voorheen Verenigde Senioren Partij, wil vliegveld Teuge verhuizen. ,,Als je alle problemen bij elkaar ziet, dan is het eigenlijk heel simpel”. Nu de toekomst van vliegveld Teuge in gevaar komt door nieuwe vliegroutes van vliegveld Lelystad, is het tijd voor drastische oplossingen, vindt de partij. Het plan is nog niet helemaal uitgewerkt, geeft fractievoorzitter Hans Weevers toe, maar het zou een oplossing zijn voor de steeds hoger oplopende ruzie die nu gevoerd wordt over de toekomst van vliegveld Teuge.

,,Bij Nijmegen zou dat bijvoorbeeld volgens mij kunnen, of ergens in de Achterhoek”. De vliegroutes bedreigen de toekomst van de parachutisten die nu nog op Teuge springen. Zodra de parachutisten hun biezen pakken en weg zijn, valt Teuge om, meldde Teuge-directeur Meiltje de Groot eerder al. ,,Straks zijn we die parachutisten kwijt aan Duitsland, dat kan niet de bedoeling zijn”. Verhuis het vliegveld dus samen met de parachutisten naar een plek waar die combinatie wel mogelijk is, aldus 50Plus.

Vanavond dienen de SGP en Lokaal Apeldoorn vragen in bij de gemeenteraad over de toekomst van Teuge. Die volgen op een eerder debat in de Tweede Kamer over de nieuwe routes van vliegveld Lelystad.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over politiek

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?