Help de bevolking van Oekraïne

Ambtenaren moeten vrezen voor hun baan

Dinsdag 17 april 2012

Door Redactie

Randy Gasper

Dat de bezuinigingen ook te voelen zijn binnen de muren van het stadhuis bleek vandaag. Tientallen ambtenaren waren aanwezig in het stadhuis om in eerste instantie te protesteren tegen de op hande zijnde bezuinigingen bij de overheid.

Vervolgens mocht nieuwbakken wethouder Hans Brouwer (Leefbaar Apeldoorn) de aanwezige ambtenaren mededelen dat hun baan niet langer gegarandeerd is. “Ik wou dat ik als nieuwe wethouder van Apeldoorn, beter nieuws had, maar dat goede nieuws is er niet. Er zullen mensen uit moeten en we zullen dat op een zorgvuldige manier aanpakken.”

Het personeel is uiteraard ontstemd over dit bericht en liet dit dan ook weten. Met een voor de hand liggende stemming of mensen het hier mee eens waren of niet, stemde men en masse het oneens te zijn met de keuze van de wethouder. De wethouder wilde niet vooruitlopen op aantallen of sectoren en verdedigde zich achter het feit dat deze maatregel niet alleen vanuit onze gemeente komt, maar onderdeel is van een landelijk besluit.

De ambtenaren die moeten vrezen voor hun baan – denk aan mensen binnen het stadhuis, maar ook brandweermannen, plantsoendiensten enzovoorts – worden gesteund door de ondernemersraad en de vakbond. Het laatste woord is hierover nog niet gezegd. Vandaag was het de eerste berichtgeving vanuit de overheid. De OR, vakbond en wethouder gaan nog met elkaar om de tafel om verder te onderhandelen over deze kwestie.

Wordt dus vervolgd!

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over politiek

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?