Apeldoorners willen openingsvrijheid voor winkeliers

Woensdag 2 juli 2014

Door Redactie

Redactie

Bijna 70% van de Apeldoorners vindt dat winkeliers zelf moeten kunnen bepalen wanneer ze open mogen zijn, ook op de zondag. Twintig procent vindt dat dit door de overheid moet worden vastgesteld. De rest heeft hierover geen mening.

(k)open op zondag

Naar aanleiding van een artikel in de stentor en op Apeldoorn Direct waren wij benieuwd hoe de bewoners van Apeldoorn denken over de koopzondag. In samenwerking met De StemVan deden wij onderzoek.

Uit het onderzoek kwam naar voren dat bijna de helft van de ondervraagden vaker zou gaan winkelen op zondag als de winkels op zondag open zouden zijn. Opvallend is dat 50% van de mannen vaker zou gaan winkelen tegenover 41% van de vrouwen.


 

Het imago van Apeldoorn

Apeldoorn wil een toeristische trekpleister zijn met interessante bezienswaardigheden en een aantrekkelijk winkelgebied. Wij vroegen aan het panel of zij vinden dat het vrijgeven van het aantal koopzondagen goed is voor het imago van Apeldoorn. Ruim 60% van de ondervraagden vindt dat het vrijgeven van de koopzondagen goed is voor het imago van Apeldoorn. Zowel de mannen als de vrouwen dachten hier hetzelfde over.


 

Kleine winkeliers

Niet iedereen zit te springen om zeven dagen per week open te zijn. De kleine winkeliers kunnen het niet altijd opbrengen om elke zondag open te zijn. De vraag is of de overheid de kleine winkeliers in bescherming moeten. Wij vroegen aan het panel of zij vinden dat het beperken van het aantal koopzondagen de positie van de kleine winkelier beschermt?


 

Het Panel

Apeldoorn Direct doet samen met DeStemVan.nl onderzoek naar wat de inwoners van Apeldoorn vinden van actuele onderwerpen. Wil jij lid worden van het panel om jouw mening te geven over actuele kwesties? Schrijf je dan hieronder in voor het Apeldoorn Direct panel!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over ondernemen

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!