Apeldoornse Kinderburgemeester Sibel Ozcan bezoekt Centrum voor Jeugd en Gezin

Vrijdag 8 maart 2019

Door Redactie

Marjan Gosselink

Kinderburgemeester Sibel heeft zich deze week persoonlijk op de hoogte gesteld van het werk van het CJG, Centrum voor Jeugd en Gezin. Tijdens het werkbezoek steekt ze zelf de handen uit de mouwen op het consultatiebureau waar ze zelf ook als baby en klein kind is onderzocht: ,,Heel leuk om nu zelf de baby’s te mogen wegen en te kunnen zien wat jullie allemaal doen!”

Verder spreekt ze met bestuurder Saskia Blom over de taken van het CJG. Saskia Blom: ,,In Apeldoorn vinden we het belangrijk dat ouders en kinderen meedoen! Dat betekent dat wij proberen ouders te betrekken bij nieuw beleid en ook kinderen en jeugdigen willen wij graag horen en spreken. Daarom hebben we onze Apeldoornse Kinderburgemeester uitgenodigd voor een kennismakingsbezoek.”

Begin dit jaar is de 11-jarige Sibel geïnstalleerd als eerste Kinderburgemeester van Apeldoorn. Sibel mag namens de kinderen spreken in bijeenkomsten van de politieke markt van Apeldoorn en ze wordt betrokken bij overleggen van burgemeester en wethouders over jeugdzaken.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.100 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over politiek

ONDERWERPEN

Gemeenteraad Apeldoorn

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!