Banen, fijn wonen en goed onderwijs

Maandag 17 februari 2014

Door Johan Kruithof

Ties Stam

Apeldoorn is een prachtige gemeente. Een stad in het groen met een ring van fraaie dorpen. Apeldoorn Buitenstad! Een gemeente waar mensen oog voor elkaar hebben. Een stad waar sociaal ondernemerschap zichtbaar is. In die gemeente verantwoordelijk te zijn als wethouder is een eer. De Partij van de Arbeid wil de sterke kanten van Apeldoorn nog sterker maken. Sociaal Apeldoorn nog socialer. Groen Apeldoorn nog groener. Ondernemend Apeldoorn nog ondernemender.

Werk
De afgelopen twee jaar heeft de PvdA sterk ingezet op een duurzame arbeidsmarkt in Apeldoorn en de regio. Vele extra projecten om mensen weer aan werk te helpen. Als wethouder was ik daarvoor medeverantwoordelijk. En ik ben trots op wat is bereikt. Maar het is niet genoeg. Ook de komende vier jaar is daar ongelooflijk veel energie voor nodig. Graag krijgen we van u de gelegenheid dat voort te zetten!

Binnenstad
De binnenstad is de huiskamer van onze gemeente. In ons programma benadrukken we het belang van verlevendiging van de binnenstad. Zie wat er de afgelopen anderhalf jaar tot stand is gekomen. Samen met de binnenstadsondernemers, de horeca en de cultuurorganisaties is gewerkt aan het opknappen van het noordelijk deel. En er is geld voor een verdere verbetering. Er is dynamiek ontstaan. Er moet echter nog veel gebeuren. We willen de binnenstad groener en bruisender. De binnenstad moet als het ware Apeldoorn in het klein worden: groen, levendig, kleinschalig, compact. Van u en van ons.

Wijken, onderwijs en sport
De PvdA maakt zich sterk voor een goed leefklimaat in de wijken. De hoogspanningskabels in Zuid gaan binnenkort ondergronds. En er zullen nieuwe woningen in de Vogelbuurt worden gebouwd. Ook gaan we werken aan versterking van het centrum van het dorp Ugchelen. Onderwijs is van levensbelang. Het is belangrijk dat voor elk kind, naar zijn vermogen, een goede plek in het onderwijs bereikbaar blijft. Passend onderwijs voor iedereen! En dat heeft weer alles te maken met goed preventief jeugdbeleid. De sportinfrastructuur willen we blijvend beschermen. Sport is belangrijk voor jong en oud. Een sportgemeente is een gezonde gemeente!

Wij willen door
Zo maar een weergave van wat is bereikt en van wat we nog willen bereiken. En dit is lang niet alles. Bekijk hier de standpunten van de PvdA Apeldoorn per thema. Gesteund door u staat de PvdA voor een sterk en sociaal Apeldoorn.

Johan Kruithof
Wethouder in Apeldoorn namens de PvdA

 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over politiek

ONDERWERPEN

PvdA

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!