Bedreigingen – politiek 06

Woensdag 22 mei 2019

Door Edward Butter

Goed, we gaan bijna stemmen. Of jij misschien niet. Als ik dat vergelijk met de taakverdeling bij mij thuis dan zou ik zeggen – als mijn broertje niet mee wilt praten – da’s best knul maar sta dan straks niet te zeuren als jij de hele week de afwas moet doen! De mensen die niet gaan stemmen zijn over het algemeen de mensen die de dupe zijn. Laag (sorry praktisch) opgeleiden, mensen met een uitkering, gehandicapten en meer van dat ‘gespuis’. Mensen met een goede opleiding, goede baan en goed inkomen gaan wel stemmen dus zij zijn uiteindelijk degenen die bepalen. Zij bepalen bij gratie van de niet stemmers.

Ja maar en zakkenvullers en leugenaars en zo zijn de argumenten. Echt niet he. Natuurlijk zijn er zakkenvullers en leugenaars maar we zullen het ermee moeten doen. Stem op de partij waarvan jij denkt dat ze het minst zakken vullen of liegen. Er zijn er echt wel die het goed bedoelen. In ieder geval is “niet gaan stemmen” nou net de macht aan diegene geven die je eigenlijk niet wilt.

Goed we gaan dus stemmen. Dat kan eigenlijk op twee manieren of eigenlijk vanuit twee gedachten gangen. Ik stem voor mijn eigen welvaart, mijn eigen portemonnee. Dat mag en dat is rechts denken. De tweede manier is dat je stemt voor een fijne samenleving waar welzijn voorop staat. Dat is links. Ook op links en op rechts zitten grote  verschillen tussen de verschillende partijen. Om dat uit te leggen zou boekwerken gaan kosten en dat gaan we dus niet doen hier.

Zelf kies ik voor een zorgzame samenleving waar welzijn voorop staat. Op rechts noemt men dat vaak linkse hobby’s. Framen heet dat. Zo wordt anti-abortus sinds enige tijd pro-life genoemd in Amerika. Laat je niet foppen door framing want het gebeuren verandert niet. Veel mensen trappen erin  en de pro-life beweging werd twee keer zo groot dan de anti-abortus beweging en onlangs zijn wat nare wetten daaromtrent aangenomen in Amerika.

Links: SP, PVDD, GROEN LINKS, PVDA
Rechts: D66, VVD, PVV, FVD en de religieuze partijen
Slingerpartijen: 50+, VOLT, piratenpartij

Niets mis met de slingerpartijen zolang het geen “ikke” partijen zijn.

Zelf hou ik niet zo van de “ikke partijen” zoals 50+, Partij van de Dieren of de religieuze partijen omdat ik denk dat een partij het land moet dienen en niet een subgroep. Ik ben al vijftien jaar vijftig plus maar geen haar op mijn hoofd die eraan denkt om 50+ te gaan stemmen.Die laatste stop je in actiegroepen waar een partij dan weer voor op kan komen. Voor het “ikke” gebeuren hebben we actie groep zoals de ouderenbond of de vakbonden en zo meer.

Een bedreiging!

Ons welzijn en onze welvaar is bros evenals onze vrijheden. Enige decennia geleden kreeg je in ons land een gratis bril van de verzekering. Nu moet je veertig tot tachtig euro bijbetalen. Eén klein voorbeeld van de veranderingen als de machthebbers veranderen. Ons land wordt nu door rechtse partijen geregeerd en we zien de gevolgen van de bezuiniging de afgelopen jaren. Rutte gaat er prat op dat de VVD het land uit de crisis heeft getrokken. Wel opvallend dat tegelijkertijd de hele wereld uit de crisis kwam. Trump beweert dat hij het heeft gedaan 🙂 Mensen lopen nu over van de heersende rechtse partijen naar het Forum voor Democratie. Teveel macht geven aan een partij waar we eigenlijk niet veel van weten is altijd gevaarlijk. Te grote veranderingen – zoals een eventuele Nexit – ook. Met de zittende midden partijen weten we wat we hebben. met de anderen moeten we maar afwachten wat we krijgen.

Ter afsluiting

De 23ste mei van het jaar 2019 gaan we dus stemmen voor de EU. We hebben weinig invloed en erg democratisch is Europa ook niet. Laten we – wat mij betreft – dat kleine beetje invloed gebruiken om te stemmen op partijen die hier verandering in willen brengen. Daarvoor moet u niet bij de rechtse partijen zijn. Die zijn liberaal en willen hun markt (globalisering) vergroten. “Liberaal” betekent “vrij”. In dit geval vrij om delen van de bevolking te laten barsten. Vrij om delen van het welzijn van de gewone man weg te nemen. Vrij om het geld naar multinationals en aandeelhouders te sluizen. Een naar soort vrijheid wat mij betreft. Ook links gaat niet vrij-uit want een samenleving is niet maakbaar zoals sommige linkse partijen willen.

Ik wens iedereen wijsheid toe aanstaande donderdag.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over politiek

ONDERWERPEN

Gemeenteraad Apeldoorn

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?