Ons Marktplein is technisch op

Zondag 29 september 2019

Door Edward Butter

Als ’technisch op’ het argument mag zijn om 2 miljoen extra uit te geven aan het marktplein dan wil ik graag een Motie van Wantrouwen tegen de gemeenteraad in brengen. ‘Technisch op’ bestaat namelijk evenmin als ‘witter dan wit’. Er gaat alweer bezuinigd worden in Apeldoorn. Mensen onder de armoedegrens gaat hun collectieve verzekering ontnomen worden met alle gevolgen van dien. De OZB gaat fors omhoog en dat komt allemaal bovenop de BTW-verhoging, de huurverhoging, de verhoging van de energie en het gaan hanteren van commerciële prijzen bij Foenix (kringloop).

Natuurlijk; er is VVD gekozen die welvaart ver boven welzijn plaatst en dat ook laat blijken maar zelfs VVD’ers moeten toch begrijpen dat de armoedegrens – het woord zegt het al – niet in kan leveren. Eh nee VVD’ers begrijpen dat niet!

Weet je wat IOT is en wat 5G precies is? Waarschijnlijk niet maar de gemeente wil er als eerste – met ons belastinggeld – goede sier mee maken. Geen ambtenaar of gemeenteraadslid die er kaas van gegeten heeft – nou misschien één – maar de lobby doet zijn werk. En hou me ten goede – ik ben computer programmeur – ik vind IOT en 5G fantastisch maar het zijn zaken voor de markt en niet voor de gemeenteraad of ambtenarij. Er gaan miljarden winsten gemaakt worden met 5G. Waarom zou daar belastinggeld naartoe moeten?

27 miljoen voor de verbouwing van een mooi en goed functionerend gemeentekantoor. Gaat ook meer worden. Het mag van mij best zolang de mensen onder, op of net boven de armoedegrens het niet hoeven te betalen. Die tropische tuin had toch ook wel een Nederlands grasveldje kunnen zijn?

We kunnen nog terug. Geef dat Marktplein aan Google of Amazon of zo. Die doen er vast iets veel mooiers mee dan het lullige ontwerp dat er nu ligt. Ik zie kerk en staat graag gescheiden, maar ambtenaren en markt ook.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.300 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

ONDERWERPEN

VVD

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!