Belachelijke parkeertarieven in het centrum

Dinsdag 10 juli 2012

Door Randy Gasper

Randy Gasper

Ik moest even een snelle boodschap halen. Omdat ik wel eens wat vergeet, had ik zelfs een lijstje gemaakt. Dat hielp, want snel en efficiënt was ik naar zowel de Action, de AMac en de H&M geweest. Gelukkig ook niet al te lange rijen, dus alles verliep voorspoedig.

Al met al een uurtje. Of om precies te zijn: een uur en 4 minuten. Dat laatste realiseerde ik me toen ik het kaartje van Q-Park Oranjerie ging afrekenen. Ik kreeg 4 hele euro’s aangesmeerd. Voor dat net iets meer dan een uurtje parkeren.

Nu weet ik heus wel dat parkeren in de binnenstad niet goedkoop is. Maar met een lijst die een lading zou creëren was de fiets geen optie. Een retourtje bus kost ook € 4,-, dus ook dat is geen optie als je een snelle boodschap wilt doen. Het centrum is gewoon geen leuke plek voor de auto en als de prijzen er om te doen zijn om mij als automobilist weg te jagen, dan lijkt het de gemeente te gaan lukken.

Sterker nog… Ik heb helemaal geen zin meer in de binnenstad. Mijn zwembroek zoek ik wel op de Eglantier de volgende keer, de andere spullen haal ik bij de Action in Zuid en mijn oordoppen van Apple koop ik wel via internet. Even snel wat spullen halen in de stad is er voor mij niet meer bij. Geef mij maar lekker dat leuke winkelplein rondom Omnisport en anders bezoek ik wel een winkelcentrum. Minstens zo gezellig en tenminste nog bereikbaar voor elke Apeldoorner.

Even geen reclame voor onze auto-onvriendelijke stad Apeldoorn. Zo… En nu vakantie.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over politiek

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?