Help de bevolking van Oekraïne

Wethouder Metz treedt af

Woensdag 25 januari 2012

Door Redactie

Spannend bleef het antwoord of die zou gaan, verrassend was het antwoord niet: Wethouder Rob Metz gooit de handdoek in de ring. Onlangs werd o.a. hier op Apeldoorn Direct, maar ook in De Stentor duidelijk hoe vernietigend het rapport over het grondbedrijf was. En het rapport wees heel duidelijk in de richting van onze wethouder.

Een rapport waar Metz zich volgens eigen zeggen overigens wel in herkent en waarvan hij de conclusies onderschrijft, maar volgens hem ontbreekt in het rapport net zoveel nuance en realiteit. Hij zegt het echt: in het rapport ontbreekt nuance en realiteit. Als je de  bijval van de burgemeester daar bij zou optellen, zou je bijna nog sympathie krijgen voor die insteek. De burgemeester zei immers na het onder ogen zien van datzelfde rapport: ““Dit is  het 1e exemplaar en  kan nog niet tot eindconclusies leiden!”

Voor wethouder Metz is dit rapport wel de eindconclusie geworden. De manier waarop hij in het rapport wordt getypeerd, is voor hem dusdanig neergezet dat verder functioneren volgens hem onmogelijk is. “Maar,” zo zegt hij, “het onderzoeksrapport laat wel zien hoe ernstig de problemen zijn’ en hoeveel er mis is.” Wat zegt-ie nou eigenlijk? “Ja, ik herken het wel en ja ik herken mezelf er wel in en ja er zijn ernstige problemen en ja er is heel veel mis, maar nee…verder is het ongenuanceerd en niet realistisch.” Zou hij stiekem weten dat we niet meer dan € 100.000.000 in het rood staan? Kunnen we dus nog een meevaller verwachten?

Het waren een paar mooie jaren. Helaas staan we nu diep in het rood, is de situatie van Apeldoorn zorgelijk en waakt de grote provinciebroer over onze gemeente. Gelukkig bestaat er nog iets als wachtgeld. De wethouder heeft dus nog een stok achter de deur. Maar ja, we moeten bezuinigen en bij het UWV wordt ook flink gekort. Van € 150.000,- op de bank, dan maar hopen op € 1,- in de bank. En hoe luidde die andere kreet ook alweer uit die reclame van vroeger? Als ze dan toch niet betalen, verkoop je toch gewoon je boot!

Dat hadden we net niet moeten zeggen. Dinsdag (vandaag) kunt u via collega’s van De Stentor een uitgebreid interview lezen met vertrekkend Wethouder Rob Metz. Op 2 februari wordt het grondbedrijf verder besproken in ons Witte Huis. Dat is tevens de avond waarop wethouder Rob Metz officieel aftreedt.  Wordt vervolgd.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over politiek

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?