Burgemeester is Satudarah ‘kwijt’

Donderdag 30 november 2017

Door Daniel van Harmelen

Wikimedia Commons (CC)

Sinds de sluiting van het Apeldoornse clubhuis van Satudarah is het onduidelijk of en waar de leden van de club bij elkaar komen. Berends zegt de club ‘kwijt’ te zijn.

De burgervader zegt nog niet te denken aan het verbieden van motorclubs in Apeldoorn. Het Openbaar Ministerie kijkt daar op dit moment naar. ,,We zijn nu aan het nadenken over hoe we omgaan met dit soort groeperingen in Apeldoorn, maar ik wacht het landelijke beleid ook af.”

Wat de situatie lastiger maakt, is dat het onduidelijk is waar de leden zich nu ophouden. Het clubhuis is het grootste deel van 2018 nog gesloten, per besluit van burgemeester Berends. ,,Het risico bestaat dat, zoals vaker gebeurt, een kroeg bijvoorbeeld volledig overgenomen wordt door zo’n club. We houden ook in de horeca dus een oogje in het zeil.”

Hij vervolgt: ,,We hebben een club liever in beeld uiteraard. Binnen de normen en waarden uiteraard, maar wel liever in het zicht.” Een jaarlijks overleg tussen Berends en Satudarah is ook over, volgens Berends.

Wat Berends betreft wordt het clubhuis nu nog niet definitief gesloten.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over politiek

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!