CDA en D66 overwegen park op Westpoint-locatie

Woensdag 24 januari 2018

Door Daniel van Harmelen

Daniel van Harmelen

De lokale fracties van CDA en D66 overwegen een park waar Westpoint nu staat. Het oude stadskantoor is ernstig verpauperd en een doorn in het oog van omwonenden. Plannen om in het verpauperde gebouw sociale huurwoningen te realiseren worden door de buurt met argusogen bekeken. De twee fracties krijgen zoveel vragen van omwonenden dat zij nu bij het college van B en W aankloppen.

Of het plan om een park te realiseren waar nu het oude stadskantoor staat haalbaar is, is nog maar de vraag. Ook D66 en het CDA betwijfelen het. ,,Om als fracties te kunnen beoordelen wat we betrokkenen en omwonenden kunnen antwoorden, stellen we het college de volgende vragen, waarbij we beseffen dat de gemeente slechts eigenaar is van een gedeelte van de grond en niet van het gebouw.”

CDA en D66 inventariseren eerst wat de financiële en juridische gevolgen zijn van het realiseren van een park waar nu het verpauperde Westpoint staat. Ook de optie om een deel wél te bebouwen en een ander deel te gebruiken als park moet van de partijen worden onderzocht door de gemeente Apeldoorn.

Een andere optie die de twee fracties namens omwonenden geopperd hebben, is de bouw van starterswoningen. Nu wil BUN Projectontwikkelaars sociale huurwoningen realiseren in het oude stadskantoor. Voorwaarde daarvoor zou wel zijn dat het oude stadskantoor dan gesloopt wordt.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.100 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over politiek

ONDERWERPEN

D66

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!