Centrum Management wil ‘groot terras’ op Marktplein

Donderdag 18 mei 2017

Door Daniel van Harmelen

Daniel van Harmelen

Hans Wesselink, voorzitter van de Stichting Centrum Management Apeldoorn, pleit voor ‘een groot terras’ op het Marktplein. Nu het stadhuis vernieuwd wordt is het volgens hem tijd om ook het Marktplein in te vullen.

Wesselink deed de uitspraak vanavond, donderdag 18 mei bij de bespreking van de voorjaarsnota. ,,Mensen moeten zien dat Apeldoorn gastvrij is”, zegt hij. Hij reageert positief op de plannen voor het nieuwe ‘Huis van de Stad’, in het bijzonder de imposante luifel. Desondanks kan er volgens Wesselink meer gebeuren met het Marktplein.

Roelof Veen van de ChristenUnie toonde zich sceptisch. ,,Wat houdt u tegen om dit zelf te doen als ondernemers?” Wesselink reageert: ,,De binnenstad is van iedereen, daarin moet iedereen ook een rol spelen. U ook, als raadslid.”

Een ander idee is ‘valetparking voor fietsers’, medewerkers die fietsers naar de fietsenstallingen te begeleiden. De fietsenstallingen moeten daarnaast vaker open zijn. De raadsleden reageerden niet onverdeeld positief op de voorstellen van Wesselink.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over politiek

ONDERWERPEN

Marktplein Apeldoorn

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?