ChristenUnie Apeldoorn wil ombudsman voor het sociaal domein

Vrijdag 9 september 2016

Door Redactie

Herman Talstra/In de Wandelgangen/RTV Apeldoorn

De ChristenUnie wil het Apeldoornse Meldpunt Sociaal aanvullen met een onafhankelijke Ombudsman. Dit voorstel deed raadslid Hanna Riezebos tijdens de Apeldoornse politieke markt. Bij de huidige coordinator van het Meldpunt Sociaal zijn in een jaar tijd minder dan honderd meldingen binnen gekomen. Hoewel deze problemen voortvarend worden opgelost, zijn volgens de ChristenUnie nog niet alle problemen helder in beeld.

Riezebos: ,,Wij staan vierkant achter meer zelf- en samenredzaamheid maar deze moet voor burgers wel vol te houden zijn. Zo zijn er serieuze signalen dat mantelzorgers en vrijwilligers te maken hebben met overbelasting en horen we van stapeling van zorgkosten door de decentralisaties. Een Ombudsman kan voor de burger die in de knel komt door de nieuwe rolneming van de gemeente, de nodige onafhankelijke rol vervullen. Dat werkt absoluut drempelverlagend.”
GroenLinks bleek als enige het voorstel van de ChristenUnie te omarmen, een meerderheid van de Apeldoornse politiek wenst het vooralsnog bij het huidige meldpunt te laten.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over politiek

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?