College B en W doet geen uitspraak over ‘Berg en Bosplan’ van de BVO AGOVV

Donderdag 27 december 2012

Door Redactie

Dennis Terwel

Het college van B en W van de gemeente Apeldoorn doet geen uitspraak over de haalbaarheid van het ‘Berg en Bosplan’ van de betaald voetbalvereniging AGOVV Apeldoorn. Het college vindt het plan onvoldoende concreet om tot een uitspraak te komen. “Als gemeente hebben wij niet alleen rekening te houden met de belangen van AGOVV, maar ook met die van de omwonenden. Dat vraagt bovenal om zorgvuldigheid.”, zo vinden de wethouders Nathan Stukker (ruimtelijke ordening) en Johan Kruithof (sport). Beide wethouders spraken vandaag met directeur Timmer van de BVO AGOVV. Aansluitend is gesproken met het bestuur van de v.v. AGOVV (amateurtak). In lijn met het advies van de gemeenteraad hebben beide wethouders de v.v. AGOVV meegedeeld dat het college afziet van het voornemen om de velden op Berg en Bos terug te kopen voor een bedrag van € 240.000,-.

De BVO AGOVV vraagt de gemeente om een aanzienlijke verruiming van de gebruiksmogelijkheden op Berg en Bos. Op dit moment wordt er alleen gevoetbald op Berg en Bos. Opzet van de club is om van het sportpark Berg en Bos een outdoor sportcentrum te maken. Het college heeft het plan voor Berg en Bos de afgelopen week, op verzoek van de club, bekeken.

Bestemmingsplanwijziging noodzakelijk

Het ‘Berg en Bosplan’ van AGOVV past als geheel niet één op één in het bestaande bestemmingsplan, zo stelt het college na een eerste beoordeling vast. Het plan bevat ook meer functies dan het bestemmingsplan dat op dit moment in procedure is. Effectuering van het AGOVV plan vraagt daarmee opnieuw om een wijziging van het bestemmingsplan. Hiermee is tijd gemoeid, zo heeft het college de BVO AGOVV vandaag laten weten. Heikel punt daarbij is de relatie met de buurt. Tegen de lopende wijziging van het bestemmingsplan zijn vijftig bezwaarschriften ingediend. Belangrijk onderdeel van kritiek is de parkeerdruk.  Dit maakt dat de vaststelling van het bestemmingsplan, politiek gezien, niet louter een inhoudelijke aangelegenheid is, zo hebben de wethouders Kruithof en Stukker AGOVV directeur Timmer laten weten. “Een bestemmingsplan komt via een democratisch proces tot stand. Op de uitkomsten kunnen en willen wij niet vooruitlopen. Het is uiteindelijk de gemeenteraad die op basis van een nader uitgewerkt plan een besluit moeten nemen.”, aldus beide wethouders.

Terugkoop velden

Het college van B en W heeft vandaag ook met het bestuur van v.v. AGOVV gesproken. De wethouders Kruithof en Stukker hebben het bestuur van de amateurtak laten weten dat het college afziet van het voornemen om de velden op Berg en Bos voor een bedrag van € 240.000,- terug te kopen. Dit is in lijn met het advies van de gemeenteraad. Het college heeft de club daarbij overigens laten weten dat dit niet impliceert dat er afstand wordt gedaan van het recht van terugkoop van de velden zoals verwoord in de met v.v. AGOVV in 1999 gesloten overeenkomst.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.000 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over politiek

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!