College van B&W brengt bezoek aan McDonald’s

Woensdag 14 mei 2014

Door Redactie

Redactie

Kijkje in de keuken

Het pas geïnstalleerde college van Apeldoorn kreeg deze week een kijkje in de keuken bij McDonald’s. Op uitnodiging van franchisenemer van McDonald’s Henk Koning, brachten zij een bezoek aan het restaurant in Apeldoorn Noord. Zij spraken met het management van het restaurant over duurzaamheid in- en om de restaurants, re-integratie van personen welke een afstand hebben tot de arbeidsmarkt en ervaarde hoe het is om te werken bij McDonald’s.

Tijdens een interactieve rondleiding werd het college van Apeldoorn geïnformeerd over de dagelijkse gang van zaken op de werkvloer. Er werd aandacht besteed aan het aspect duurzaamheid. McDonald’s maakt gebruik van LED verlichting, watervrije urinoirs en low oil volume friteuses die ongeveer 40% olie besparen.

Burge(r)meester

Hoogtepunt was het zelf bereiden van een Hamburger of Franse Frietjes, de iconen waar McDonald’s haar faam mee heeft verworven. Voor even waren burgemeester John Berends en zijn collega’s de “burge(r)meesters” van Apeldoorn. Met grote interesse en vol overgave maakten zij hun eigen product klaar, om deze vervolgens persoonlijk aan een smaaktest te onderwerpen.

Restaurantmanager Niels Schoterman: “Het is altijd fijn wanneer wij gasten mogen ontvangen welke met veel interesse ons restaurant bezoeken, maar bij deze gasten in het bijzonder. Tijdens een dergelijk bezoek kunnen we laten zien dat we een goede buur willen zijn voor het college en de omliggende bedrijven, maar vooral ook voor de burgers van Apeldoorn. Bovendien zag en hoorde het college vandaag van echte ervaringsdeskundigen, wat McDonald’s haar medewerkers biedt op het gebied van talentontwikkeling en opleiding. Een zeer geslaagde middag vinden wij.”

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over politiek

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?