De Haere: houdt het dan nooit op?

Maandag 13 december 2010

Door ilona

Dit dossier vraagt er om die bekende zin van Carice van Houten uit de film Zwartboek maar aan te halen. Begin van dit jaar was er ook al sprake van een nog verdere verhoging van het budget van dit al velen jaren voortslepende dossier. Toen ging het over een extra 3,9 miljoen die als schokkend werd ervaren. Nu gaat het over 1,5 miljoen, die de woningbouwcorporaties minder willen betalen dan afgesproken in het contract. Dat contract was blijkbaar niet helder genoeg over wat te doen bij gewijzigde omstandigheden. Afgelopen donderdag werd het onderwerp besproken in de PMA. Daar werd onder andere gesproken over de vreemde reactie van de woningbouwcorporatie, die alleen buiten rechte het geschil door een buitenstaander wilde laten behandelen als ze dan nog minder zouden hoeven te betalen.  Slechts 3 partijen vonden het nog niet besluitrijp, omdat er te weinig informatie was. Meer partijen wilden dit dossier vooral afronden.

Er is al zo vaak zo veel gesproken, gezucht, gemopperd en  geklaagd over De Haere, al dan niet in de openbaarheid. Het woord ‘hoofdpijndossier’ is al heel lang niet meer van toepassing. Wat zou wel een geschikt woord zijn? “Behoefte-aan-actieve-euthanasiedossier”?

Henk Schutte (LA) heeft eens uitgerekend dat het hele project zo’n 350.000 euro per woonwagen heeft gekost. Ik ken zijn berekening niet, maar voor het verhaal neem ik even aan dat het in die richting komt. Daar komt nu dan weer 22.727 euro per wagen bij. Vele Apeldoorners zullen met mij verzuchten dat je voor dat geld een hele aardige tussenwoning kunt kopen. Zo bekijkend had de gemeente beter een straat huizen kunnen kopen en daar de mensen naar toe laten verhuizen. Maar ja, dat zal dan wel weer te makkelijk gedacht zijn.

Dat roept dan ook wel weer de vraag op of dit iets is dat tot de bodem uitgezocht zou moeten worden. Door een raadsenquête bijvoorbeeld. Ook die suggestie werd tijdens de behandeling in de PMA geroepen. Maar ja, was het weerwoord van andere partijen, ook dat kost een hoop geld en hoe vaak zal het in de toekomst nog voorkomen dat de gemeente zo’n groot wagenkamp moet renoveren. Je hebt weinig aan de leermomenten van zo’n onderzoek. Maar het blijft erg onbevredigend.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over politiek

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!