De jeugd van tegenwoordig

Zaterdag 17 maart 2018

Door Edward Butter

Roelof Rump

Gisteren zat ik even naar jongapeldoorn.nl te kijken en ik dacht: die zijn gek. Jongeren weten precies hoe laat de cafés dicht gaan, dat je er niet mag roken, dat een joint door de vingers wordt gezien en hoeveel ze moesten lenen om te studeren. Jongeren weten vanaf welke leeftijd ze scooter en/of auto mogen rijden en dus ook wanneer ze bekeuringen krijgen. Jongeren weten met wie ze het mogen doen en ook waar en waar niet. Van politiek geven ze echter aan niets te weten. Beste jongeren dat is allemaal politiek. Dat is allemaal door die leugenaars en zakkenvullers, zoals jullie ze noemen, bepaald.

Het domme van dom zijn

Iedereen weet dat het geen geldig excuus is om niet te gaan stemmen omdat het leugenaars en zakkenvullers zijn. Er zijn mensen die vier jaar lang het beleid gaan bepalen en daaruit mogen wij kiezen. Dat zijn mensen met kleren aan en een hoofd maar ook dat is geen excuus. Al waren het moordenaars je moet gewoon naar de stembus want het gaat over jouw dagelijks leven en de mensen die daar beslissingen over gaan nemen. Dat van die moordenaars is geen grapje want er zijn landen waar de keus daadwerkelijk uit moordenaars bestaat. Dom zijn is niet “niet veel weten” maar het met een doorzichtige smoes proberen te verbergen. Gewoon zeggen: ik weet het niet maar ga me er even in verdiepen is wijs.

Verdrietig!

Waar ik het meest verdrietig van word is dat mensen waarvoor het, het meest van belang is vaak al bij een regenbuitje niet gaan stemmen. Dit zijn jongeren, laag opgeleiden en minima. Zij zijn namelijk het meest kwetsbaar en worden dan ook vaak getroffen door politieke besluiten. Hoger opgeleide mensen gaan vaker naar de stembus terwijl zij er minder belang bij hebben. Minder belang is echter nog steeds heel veel belang en dat beseffen ze maar te goed.

Meer mensen naar de stembus!

Meer mensen naar de stembus is nadelig voor de rechtse partijen en voordelig voor de linkse en middenpartijen. Dit omdat de linkse en middenpartijen het beste voor de werkende klasse en de uitkeringsgerechtigden opkomen

Bekijk de filmpjes

En voor hen die het echt niet weten en geen tijd hebben voor de verkiezingsprogramma’s bekijk even de filmpjes van de partijen die wat u betreft een kans bij u maken. Alle filmpjes bij elkaar staan op https://apeldoorn.zwerfspin.nl/verkiezingsfilmpjes-apeldoorn-2018/. Zelf heb ik ze ook bekeken en naast wat men vertelt, velen min of meer hetzelfde, heb ik ook gelet op de intentie, het enthousiasme en de energie die men in de filmpjes terug vindt.

Nou, succes en nogmaals maar nooit ten overvloede: ga naar die stembus.

Eddy Butter

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over politiek

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!