Gemeente verleent vergunning voor verdubbelen Zutphensestraat

Donderdag 18 oktober 2012

Door Ingeborg

Op woensdag 5 september heeft de Raad van State de bezwaren tegen het bestemmingsplan De Voorwaarts ongegrond verklaard; het bestemmingsplan is daarmee onherroepelijk geworden. Dat betekent dat de bouw van het winkelcentrum rondom Omnisport en de verdubbeling van de Zutphensestraat nu doorgang kunnen vinden.

Voor de verdubbeling van de Zutphensestraat, de Laan van Osseveld en Laan van Erica en de tussenliggende kruispunten is deze week een omgevingsvergunning verleend. Voor de verdubbeling moeten bomen worden gekapt; in de berm van de Zutphensestraat wordt een lage geluidswering gebouwd tussen de hoofdrijbaan en de ventweg. Beide zaken zijn meegenomen in de omgevingsvergunning.

De omgevingsvergunning is verleend voor het totale project. In de Zomernota heeft het college van burgemeester en wethouders voorgesteld om de aanpassing van de Laan van Erica uit te stellen. Als de gemeenteraad dit voorstel in november overneemt, dan worden de bomen langs dit gedeelte van de Laan van Erica pas gekapt als dat voor uitvoering nodig is.

Zijn Apeldoorners hier nu blij mee of niet? Kan me voorstellen dat als je iedere dag in de file staat om in of uit Apeldoorn te komen, je blij bent met dit bericht. Ook de voorstanders van het winkelcentrum (die graag een Media Markt e.d. willen in Apeldoorn) zullen blij zijn.

De bewoners van de Zutphensestraat zullen wel balen, of juist niet, want je hebt geen ronkende auto’s meer voor de deur toch?
Natuur organisaties zullen balen dat er bomen worden gekapt.

Tegen de omgevingsvergunning kan gedurende een periode van zes weken bezwaar worden gemaakt. Zullen er nu nog mensen zijn die dit doen? Deze plannen liggen er al zo lang. Ik ben benieuwd.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.300 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over politiek

ONDERWERPEN

Omnisport

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!