Recht uit het hart

Dinsdag 10 november 2015

Door Ingeborg

Zag een tijdje geleden via Facebook dat er een nieuw restaurant in het centrum was neergestreken, en zelfs in mijn geliefde ‘Proefstraatje’.
Restaurant Recht zit nu in het oude pand van St.Maxime, één van de mooiste panden van de straat vind ik.

Aangezien ik graag uit eten ga, en alle restaurants wil uitproberen in de stad, eindelijk een avond gevonden dat het mogelijk was, want Recht was nog niet alle dagen open.

Vorige week de gok gewaagd. Binnen kende ik het al van St.Maxime, daar is niets aan veranderd. Ik vind de sfeer leuk daar. Mooie grote ramen zodat je heerlijk kan loeren over de straat, lekkere stoelen en binnen is het gezellig.

De nieuwe eigenaar (ben zijn naam even kwijt) vertelt ons zijn passie voor eten koken. Een enthousiaste ondernemer zo te horen. Zijn uiteindelijke doel is het beste biefstuk restaurant van Apeldoorn worden. Ik ben erg benieuwd naar de gerechten én natuurlijk hoe het smaakt.

De menukaart is het overzichtelijk en de prijzen schappelijk. Goede wijnen zijn per fles te krijgen dus wij bestellen een fles lekkere rode wijn uit Chili.

We starten met een Insalata Caprese voor mijn tafelgenoot en voor mij een Recht uit het Hart voorgerecht en dat is een zalmmoot.
De zalmmoot is heerlijk, mals en het garnituur past er perfect bij. Mijn tafelgenoot is een beetje teleurgesteld dat er pesto over zijn Caprese is gebruikt, dat hoeft van hem niet. Maar dat kan persoonlijk zijn.

Omdat de eigenaar trots is op zijn biefstuk, gaan wij voor de biefstuk uit de de pan en de biefstuk van de grill. Lekker uitproberen wat wij dan het lekkerste vinden.
De biefstuk is goed medium gebakken waar wij om gevraagd hadden. En beide waren wij het erover eens dat de biefstuk uit de pan malser en smeuïger is dan de biefstuk van de grill.

De garnituur bij het hoofdgerecht is friet en aardappels. Ik mis de salade. Je mag van mij óf de aardappels óf de friet weglaten en daarvoor in de plaats een lekkere frisse salade serveren. Tip?

Dan het nagerecht. Op aanraden van de chef bestel ik het herfstfruit met een kruidige rode wijn en vanille ijs. En oh mijn God, wat is dat lekker zeg!

Ondertussen schuiven vrienden van ons aan en borrelen nog even met ons mee.

De eigenaar blijkt ook muzikant te zijn en kruipt achter de piano en onder het genot van de heerlijke wijn genieten wij nog even na.

Wil je lekker uit eten voor een goede prijs en deze enthousiaste ondernemer een kans gunnen?
Ik zou zeggen, ga een avond heerlijk uit eten bij restaurant Recht aan de van Kinsbergenstraat.
Wij komen zeker weer een keer terug.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!