Gemeentebelangen Apeldoorn meldt zich voor verkiezingen

Dinsdag 23 mei 2017

Door Daniel van Harmelen

Gemeentebelangen Apeldoorn

Gemeentebelangen Apeldoorn meldt zich voor de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2018. De lokale partij verdween twee jaar geleden uit de Apeldoornse politiek na een ruzie tussen de fractie en het bestuur. Raadsleden Ben Hendrikse en Sukran Aksoy behielden destijds hun zetels. Sindsdien was het relatief stil rondom de partij.

Inzet van de ruzie van juni 2015 waren de ‘megastallen’ in Beemte-Broekland. Ben Hendrikse en Sukran Aksoy stemden destijds voor de komst van die stallen, tegen de uitdrukkelijke wens van het bestuur in. Al langer heerste onvrede binnen de partij over het functioneren van Hendrikse en Aksoy, ook onder de leden. De karakteristieke gele kleur was voor de eerste keer in twee jaar weer te zien. (foto) Ook nu tégen de megastallen, waar zo’n 4000 geiten zouden komen.

Bij een Algemene Ledenvergadering stonden de leden voor een keuze: Opheffen of doorgaan. Het laatste werd besloten. De partij ,,moet weer van voren af aan beginnen” is te lezen in een persbericht. ,,Onze fractievoorzitter heeft ons destijds (2015, red.) bedrogen en ons vertrouwen danig geschaad,” wordt in het persbericht gememoreerd. Over de namen op de kieslijst kon Gemeentebelangen nog geen uitspraken doen. Het bestuur is al wel ingericht, met Ger Aafjes als voorzitter.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over politiek

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?