Gemeentebelangen: Hardrijders à la Max Verstappen ‘afvlaggen’

Donderdag 12 oktober 2017

Door Daniel van Harmelen

De ‘nieuwe’ politieke partij Gemeentebelangen Apeldoorn heeft een lumineus idee om de aandacht op zichzelf te vestigen én hardrijders aan te pakken. ,,Vlag hardrijders af, zoals bij Max Verstappen ook gebeurt!” Met het plan wil Gemeentebelangen zichzelf op de kaart zetten. Dat is nodig, nu gesprekken met de PSA stukgelopen zijn. Dat betekent nóg een concurrerende lokale partij.

Het vlaggen is tot nu toe het enige idee dat Gemeentebelangen naar buiten brengt. ,,Ons partijprogramma is al geschreven, maar de puntjes moeten nog even op de i. Het moet hardrijders bewust maken van het eigen gedrag. Volgens Gemeentebelangen zijn hardrijders vaak de buurtbewoners zelf. ,,Je eigen buren, zelfs”, zegt bestuurslid Haya van Blommenstein van Gemeentebelangen. ,,Geen gek idee om die hardrijders met vlaggetjes te laten zien dat de buren zich storen aan hard rijden.”

Het plan is nog niet volledig uitgewerkt. ,,De kleur van de vlaggen moet nog even bekeken worden, wellicht zwart-wit of Gemeentebelangen-geel. We zien wel”.

Meedoen met verkiezingen

Gemeentebelangen heeft per woensdag 11 oktober besloten om mee te doen met de lokale verkiezingen van 2018. Ook het partijprogramma is goedgekeurd, volgens Van Blommenstein. De partij moet nu op eigen houtje de partij in zien te komen, nadat gesprekken met de PSA om tot een fusie te komen, stukliepen. De leden van Gemeentebelangen, traditioneel getrouw aan de naam, stemden tegen de mogelijke fusie. Ook de PSA zal meedoen aan de verkiezingen, nu als concurrent van Gemeentebelangen.

De kar van Gemeentebelangen wordt getrokken door Antoon Huigens. Huigens kwam al eerder uit voor de Vrijzinnige Partij van ex-50Plus kamerlid Norbert Klein. Die partij wilde onder andere de ‘grondtoon’ van muziek veranderen, omdat die voor verwarring zou zorgen, en het legaliseren van cannabisolie. Het bestuur van Gemeentebelangen is blij met een ex- Tweede kamerkandidaat.

Gemeentebelangen verdween in 2015 uit de gemeenteraad nadat hun twee fractieleden met de partij braken. Die fractieleden sloten zich vervolgens aan bij Leefbaar Apeldoorn, om samen Lokaal Apeldoorn te worden. Die partij heeft nu vijf zetels en vormt voor Gemeentebelangen de grootste concurrent.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Nikki van de redactie
Meer dan 1.500 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over politiek

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!