GroenLinks komt met Rainbowchallenge

Dinsdag 11 april 2017

Door Redactie

Herman Talstra/In de Wandelgangen/RTV Apeldoorn

GroenLinks Apeldoorn nodigt inwoners van Apeldoorn uit om mee te doen met een zogeheten ‘Rainbowchallenge’. ,,Afgelopen week hebben we allemaal via de media kunnen vernemen hoe twee Arnhemse jonge mannen die hand in hand liepen zijn bedreigd en gemolesteerd vanwege hun seksuele voorkeur”, meldt de partij op de website van GroenLinks Apeldoorn. ,,Terecht dat er in Nederland een golf van verontwaardiging en zorg ging, en mensen op verschillende manieren hun solidariteit hebben uitgesproken. Aanstaande zaterdag 8 april zal GroenLinks Apeldoorn ook vertegenwoordigd zijn bij de demonstratie tegen homogeweld in Arnhem. Bas Koers en Margien de Vries gaan in ieder geval.;;

GroenLinks Apeldoorn vervolgt: ,,We willen bij deze ook haar grote waardering uitspreken richting onze burgervader John Berends die zich geen moment heeft bedacht en als teken van solidariteit de regenboogvlag heeft laten hijsen in de mast van het gemeentehuis. Klasse!

Begin november 2016 hebben de fracties de PvdA, D66 en GroenLinks tijdens de raadsvergadering een motie ingediend, om net als in veel andere gemeenten in Apeldoorn een regenboogzebrapad te realiseren. Helaas kon de regenboogmotie niet op voldoende steun rekenen in de raad, dit tot grote teleurstelling van de partijen die het voorstel wel steunden. In januari 2016 was het voorstel ook al aan de orde geweest. Op vragen van fractielid Margien de Vries deed het college de toezegging om een verzoek voor een regenboogzebrapad serieus te bekijken wanneer een dorps- of wijkraad hierom zou vragen. Daarna bleef het stil.”

GroenLinks heeft tijdens eerdere debatten bij monde van raadslid Bas Koers de zorg geuit in de raad dat het hebben van gelijke rechten nog niet betekent dat je vrij bent van homofobe uitspraken, dat het nog niet betekent dat je met een geliefde van hetzelfde geslacht vrij en ontspannen hand in hand kan lopen door de Hoofdstraat. ,,Wij merken dat ook in Apeldoorn inwoners de behoefte hebben zich uit te spreken tegen homofobie en voor een diverse samenleving waarin we ondanks verschillen vrij en respectvol met elkaar samenleven. Daarom vraagt GroenLinks jouw hulp!”

Doe mee aan de The Rainbowchallenge
Wat voor een regenboogstatement zou jij willen maken in Apeldoorn? En op welke plek? Dit kan een regenboogzebrapad zijn, een rainbowroad, een regenboogbrug of een regenboogkunstwerk. Of misschien heb jij een nog veel beter idee. GroenLinks hoopt veel leuke en creatieve ideeën te mogen ontvangen en samen met jullie het beste idee verder uit te werken en te realiseren voor een kleurrijk statement in Apeldoorn. Samen hand in hand voor vrijheid en de liefde! Stuur je idee voor 1 mei 2017 naar groenlinks@apeldoorn.nl

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over politiek

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!