Henk van de Berge weer lijsttrekker SGP

Dinsdag 6 juni 2017

Door Daniel van Harmelen

SGP

Henk van den Berge zal weer de kar trekken van de SGP-lijst bij de komende verkiezingen van 2018. Hij zit al vanaf 2002 in de gemeenteraad. Naast raadslid, fractievoorzitter en nu lijsttrekker is hij ook adjunct-hoofdredacteur van het Reformatorisch Dagblad en bestuurslid van sociaal werkbedrijf ‘Lucrato’.

Van den Berge zet alvast de lijn uit voor de verkiezingen van 2018. ,,Ik vind het belangrijk om mij vanuit de Bijbelse beginselen in te zetten voor onze mooie gemeente. Belangrijke punten daarbij zijn een verdere verbetering van de veiligheid, goed onderhoud van wijken en dorpen met voldoende voorzieningen als scholen en winkels, sterke aandacht voor zorg en ondersteuning van kwetsbare inwoners (bijvoorbeeld hulpbehoevende ouderen en minima). Ook moeten we voorzichtig en sober omgaan met het belastinggeld van onze inwoners. Om die reden moeten we kritisch zijn ten aanzien van dure en grootschalige evenementen”, laat hij weten. Daarmee doelt Van den Berge voornamelijk op grootschalige sportevenementen. Hij had onder andere stevige kritiek op de uitgaven van de gemeente Apeldoorn om de start van de Giro D’Italia te betalen. ,,Besteed dat liever aan breedtesport, of sport voor minima die dat moeilijk kunnen betalen.”

Van den Berge laat zelf weten ,,niet anders verwacht te hebben”, voornamelijk omdat hij als enige optie voorgedragen werd aan de leden. Het bestuur van de Apeldoornse SGP-fractie heeft hem voorgedragen. Wie de nummer twee wordt – en daarmee zijn belangrijkste secondant – is volgens Van den Berge aan de leden. Zij mogen zelf leden voordragen om de lijst vanaf plaats twee aan te vullen.

Elke maandag onze verhalen in de mail?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Meer lezen over politiek

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!