Het reisje van de wethouder

Woensdag 25 april 2012

Door Randy Gasper

Apeldoorn Direct

Ineens was daar een oplettende StrangeArt, een burger die niet slaapt en toeziet op de clubkas van onze burgers. Wethouder Paul Blokhuis gaat namelijk op reis en wel helemaal naar St. Petersburg. Een reis die is geïnitieerd door de Russische Apeldoornse Alona Svintsova, een lerares en tevens initiatiefnemer van Stichting Happy World.

Alona Svintsova is een erg gedreven lerares en heeft intergratie hoog in het vaandel staan. Haar stichting geeft les in dramatische expressie, veelal over intergratie om kinderen normen en waarden bij te brengen. Middels deze vorm van toneel, dans en gedichten, maar ook via optredens probeert ze het zelfvertrouwen van deze kinderen te vergroten.

Met een aantal leerlingen gaat zij samen met wethouder Paul Blokhuis naar St. Petersburg. Daar treft hij diverse bestuurders, instanties en initiatieven. Het zakelijke karakter wordt afgewisseld met optredens van de leerlingen, die een stukje Nederlanse cultuur zullen laten zien aan de Russen.

Terwijl de discussie op Apeldoorn Direct tussen de woordvoerder en reaguurders met het moment emotioneler werd, lachte ik ondertussen met wethouder Paul Blokhuis zelf om de hele discussie tijdens Brotherwood in CODA. Blokhuis en ik waren het al gauw snel eens dat de kritische vraag gesteld mag worden in deze tijd. Het meest relevante antwoord op de vraag van StrangeArt zat hem in de eerste reactie van Toon Schuiling. Daarna liep de discussie enigszins uit de hand. Vond de woordvoerder van onze gemeente anoniem reageren niet eerlijk en oprecht, terwijl de ander – waaronder ondergetekende – vond dat je simpelweg onder eigen naam niet altijd bij alles meer kan roepen. Ook in Apeldoorn kijkt men naar elkaar, houdt men van elkaar en soms ook helemaal niet! Als je een hoge boom wordt in Apeldoorn, vang je nu eenmaal veel wind. En dat werkt niet altijd in jouw voordeel. Het is zo! Vervolgens dacht de woordvoerder dat ik daarmee onze gemeente refereerde aan DDR-achtige praktijken, waar ik alleen wilde zeggen: helaas, maar dat is wel de realiteit anno 2012. Wilde het zelf niet koppelen aan de DDR, leek mij wijsheid. Aldus, zodoende!

Met wethouder Blokhuis kibbelde ik vrolijk verder. Een prettig en vooral sportief gesprek over dit topic. We hadden zojuist beiden naar een zeer ontroerend optreden gekeken van Alona Svintsova en twee prachtige jonge meiden met stemmen als nachtegaaltjes. Nadien kreeg ik van de groep die afreist naar Rusland nog een prachtige tulp in handen. Als er enig twijfel bestond over Happy World, dan was deze vandaag bij mij weggenomen en heeft Blokhuis mijn zegen voor zijn reis. Die hij – zo zei hij mij nog eens nadrukkelijk – écht uit eigen zak betaalt.

Zien is geloven! Als je met elkaar communiceert is alles ineens veel duidelijker. En transparanter dan via internet, dit kanaal Apeldoorn Direct kan bijna niet. Als jezelf of als jezelf achter een masker. Paul…Wethouder Blokhuis: goede reis!

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over politiek

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?