Kinderen van de rekening?

Dinsdag 27 november 2012

Door Redactie

We zijn het erover eens dat de rekening van de crisis en alle gevolgen daarvan, niet bij de ‘gewone man of vrouw’ mag worden neergelegd. Waar die rekening echter absoluut nooit terecht mag komen, is bij de kinderen in onze samenleving! In Nederland leven zo’n 367.000 kinderen in armoede. Dat is schandalig en onbegrijpelijk in het op een na rijkste land van Europa!

De SP is daarom een landelijke kinderschoenenactie begonnen, waarbij het aantal schoenen de kinderen symboliseert die in armoede leven.

Wij roepen burgemeester Berends en het gemeentebestuur op om zich maximaal in te zetten voor bestrijding van armoede onder kinderen. Maar ook om zich te laten horen richting het kabinet.

Op donderdagavond 29 november om 18.30 uur wordt er actie gevoerd op het Marktplein en zal aansluitend een korte ‘kinderschoenentocht’ door het centrum van Apeldoorn plaatsvinden.

Laat alstublieft de kinderen in Nederland en dus ook in ons mooie Apeldoorn niet voor een rekening opdraaien waaraan zij part noch deel hebben.

Alvast hartelijk dank namens de SP Apeldoorn en de kinderen van de rekening!

(email: spapeldoorn@sp.nl website: www.apeldoorn.sp.nl)

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Nikki van de redactie
Meer dan 1.500 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over politiek

ONDERWERPEN

Marktplein Apeldoorn

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!