Kruithof ziet niets in Rotterdams ‘zorgfonds’

Donderdag 16 maart 2017

Door Daniel van Harmelen

Herman Talstra

Apeldoorn zal Rotterdam niet volgen in het uitbreiden van de gemeenschappelijke zorgverzekering. Per 2019 wil Rotterdam de collectieve zorgverzekering uitbreiden zodat alle inwoners aanspraak kunnen maken op een lager eigen risico van 50 euro.Wethouder Kruithof loopt er niet warm voor.

,,Nee, ik ben er niet enthousiast over. Dat is overigens geen afgeronde mening, ik heb namelijk wel een aantal vragen,” benadrukt Kruithof. ,,Ik wil graag van Rotterdam weten wat de reden is om de zorgverzekering uit te breiden. Ik zet liever geld in daar waar het echt nodig is, en dat zijn de minima. Ik wil geen Apeldoorns ‘zorgfonds’ om landelijke problemen met onder andere het eigen risico op te lossen.” Kruithof wacht de antwoorden van gemeente Rotterdam nog af. ,,Wellicht kunnen ze mij nog overtuigen.”

Apeldoorn heeft ook een collectieve zorgverzekering via zorgverzekeraar Menzis. Minima tot 150% van het minimum-inkomen kunnen daar gebruik van maken en zo kosten besparen. Apeldoorners boven die inkomensgrens vallen zo buitenboord en merken dat in een armoedeval. (aangetoond door NIBUD)(PDF) Kruithof relativeert dat wel: ,,Je hebt altijd een armoedeval. Waar je die grens ook trekt. Wij kunnen de grens iets oprekken zodat meer mensen er gebruik van kunnen maken, maar die val hou je.”

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over politiek

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?