Kwijtschelding gemeentebelastingen/Tricijn voor mensen met een laag inkomen

Maandag 22 april 2013

Door Redactie

Inwoners van Apeldoorn kunnen in aanmerking komen voor kwijtschelding van de aanslag gemeentebelastingen als ze een bijstandsuitkering of een ander minimuminkomen hebben.
De beslissing die de gemeente neemt, geldt sinds dit jaar óók voor de aanslag ‘zuiveringsheffing en/of watersysteemheffing ingezetenen’ die door Tricijn is verzonden.

Heeft u nog nooit kwijtschelding aangevraagd dan adviseren wij u om nu een aanvraagformulier in te sturen. Kijk voor meer informatie over het aanvragen van kwijtschelding op www.apeldoorn.nl. Onder ‘wat zoekt u?’ of rechts onder ‘Belastingen 2013’, kunt u informatie over kwijtschelding opvragen. Ook kunt u hier een korte toets doen om te kijken of u in aanmerking zou kunnen komen. Een aanvraagformulier kwijtschelding kunt u hier invullen en printen.

Heeft u in 2012 kwijtschelding gekregen dan is het mogelijk dat dit voor 2013 automatisch is voortgezet. Dit is vermeld op uw aanslagbiljet.

Het kan ook voorkomen dat u vorig jaar kwijtschelding heeft gekregen, maar dat dit in 2013 niet automatisch is voortgezet. Als dit het geval is dan heeft u hierover een brief ontvangen met het verzoek om alsnog met een reactieformulier gegevens aan te leveren of kwijtschelding aan te vragen. Wij adviseren u de kwijtschelding zo spoedig mogelijk aan te vragen, u weet dan snel of u moet betalen of niet.

Opvragen kan ook via gemeente@apeldoorn.nl of 14 055, het algemene nummer van de Gemeente Apeldoorn.

De Gemeente Apeldoorn geeft de beslissing op uw aanvraag kwijtschelding door aan Tricijn. U hoeft hier zelf niets voor te doen.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Nikki van de redactie
Meer dan 1.500 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over politiek

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!