Lieve gemeente

Donderdag 10 januari 2019

Door Edward Butter

Vreemde wezens. Deze woorden schieten maar al te vaak in mijn hoofd als ik de kranten lees. Weer eens een stukje over euthanasie. Ik moet daarover praten met mijn dokter als zijnde mijn vertrouwenspersoon. We krijgen daar precies tien minuten voor en ze is mijn vertrouwenspersoon niet eens. Met mijn slager heb ik een betere band en doden is ook nog eens zijn vak. Als ik het zo zeg schieten mensen in de lach en niemand neemt het serieus. Vriend Roelof Rump gaat dit jaar besteden aan armoede. Geweldig. Roelof plaatst een foto over een rij in de kou voor de Voedselbank. Even daarvoor zag ik het plan voor het nieuwe stadskantoor.

Foto stadhuis: https://rienksbouwmanagement.nl/project/revitalisatie-stadhuis-apeldoorn/
Foto voedselbank: https://www.facebook.com/photo.php?fbid=584889405286073&set=a.126669477774737&type=3&theater (Roelofje Rump)

‘First things first’, schiet het door mijn hoofd, maar daar schijnt de meerderheid anders over te denken. Ben Bloem van de ChristenUnie in Apeldoorn maakt zich ook druk m.b.t. de armoede hier. Zijn partij neemt landelijk moties aan die de armen alleen nog maar armer maken. Mensen zijn echt niet goed wijs. Nu weer gedoe over homo’s in een Nashville document dat door de Nederlandse kerken is overgenomen. Meneer van der Staaij gaf gisteren even toelichting bij Eva Jinek. Niet dat hij wat anders zei maar hij gebruikte wat andere woorden. De ziekte doden bijvoorbeeld is niet hetzelfde als de ziekte wegnemen c.q. genezen. Ik dwaal af. Weet je wat dacht? Ik vandaag ik ga wat aan die Voedselbank doen! Keek even of een gratis website haalbaar was, want verenigen is volgens meneer Darwin de beste weg. Ze hebben zelf echter al een website en een organisatie dus dat was niet zo’n goed plan. Stukje schrijven dacht ik helpt altijd een beetje en alle beetjes helpen. Lieve gemeente, ik schaam me dood als ik naar de foto’s kijk. Als ik zie hoe in Nederland een rij in de kou staat te wachten op voedsel. Die Voedselbank is al ernstig, maar die rij is verschrikkelijk. En lieve gemeente, als we een stadhuis gaan verbouwen dat er zo mooi uit ziet terwijl die rij er nog staat, zijn we dan wel goed bezig? Hoe moeilijk is dat nou? Op het Zwitsalterrein is toch nog ruimte genoeg? Lege ruimte of ruimte om iets neer te zetten?

Lieve gemeente, ik weet ook zo één twee drie geen oplossing maar ik hoop dat u het met me eens bent dat we het voor volgende week wel even opgelost moeten hebben!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over politiek

ONDERWERPEN

Gemeenteraad Apeldoorn

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!