Lokaal Apeldoorn: Voorkom wachtgeldtrekkende wethouder

Vrijdag 27 oktober 2017

Door Daniel van Harmelen

Herman Talstra

De lokale fractie Lokaal Apeldoorn kijkt met argusogen naar collega’s ChristenUnie, PvdA, CDA, GroenLinks en D66. Die zijn op zoek naar een kandidaat om voormalig wethouder Paul Blokhuis te vervangen, nu Blokhuis naar Den Haag is vertrokken. Met nog maar vijf maanden te gaan tot de komende verkiezingen is het de vraag of er nog wel een vervanger komt.

De fractie betwijfelt het nut van een vervanger. ,,Het overgrote deel van de plannen van het zittende college is al uitgevoerd”. Daarnaast: Na drie maanden werken heeft een wethouder recht op twee jaar, volgens Lokaal Apeldoorn. ,,De kosten die dit met zich meebrengt en het wachtgeld waar de wethouder aanspraak op kan maken, passen niet in het beeld dat we als Apeldoorn neer willen zetten”, aldus de fractie op haar Facebook-pagina.

,,Lokaal Apeldoorn doet een oproep aan de coalitie, maar in het bijzonder aan de ChristenUnie, om goed te overwegen welke stappen ze zetten”.

Vervanging nog onduidelijk

Het is nog onduidelijk wat de coalitiepartijen GroenLinks, PvdA, D66, ChristenUnie en CDA doen met het gat dat Paul Blokhuis achterlaat. De meest concrete geruchten lijken te bevestigen dat de taken van Blokhuis voor de laatste paar maanden tot de verkiezingen in maart door de andere wethouders waargenomen zullen worden. De partijen hopen ‘ zo snel mogelijk, in ieder geval binnen twee weken’  een antwoord te hebben op wat gaat gebeuren met het takenpakket van Paul Blokhuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Nikki van de redactie
Meer dan 1.500 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over politiek

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!