Lokaal Apeldoorn wil Boeing over Apeldoorn laten vliegen

Donderdag 11 januari 2018

Door Daniel van Harmelen

Pixabay (Creative Commons)

De Apeldoornse fractie Lokaal Apeldoorn wil de geluidsoverlast van vliegtuigen die opstijgen vanaf Lelystad in levende lijve ervaren, zodat Apeldoorners weten wat hen te wachten staat als vliegveld Lelystad uitblijft. Daartoe wil de partij een Boeing 747 over Apeldoorn laten vliegen.

Fractievoorzitter Wim Willems zegt dat de vlucht inmiddels al gepland is. ,,Op maandag 22 januari aanstaande is er een vlucht gepland met een KLM boeing 747, wel te verstaan de PH BFF (daarmee nemen we het vliegtuig met de meest ongunstige omstandigheden) van Schiphol naar Twente. Recent heeft een gelijksoortige vlucht ook plaats gevonden boven het gebied van Lochem op ca. 3000 voet”, aldus Wim Willems donderdagavond in de raadsvergadering.

Het vliegtuig zou, leeg, van Schiphol naar Twente Airport vliegen voor demontage. Het gaat om een type dat berucht is om het lawaai, aldus Willems.

Willems wil nu dat het college van Burgemeester en Wethouders vraagt aan de luchtverkeersleiding om de vlucht op 2700 meter te laten vliegen. Detlev Cziesso wil dat in een overleg met ‘betrokken partijen’ vrijdagochtend ter tafel leggen, belooft hij. ,,En het is de bedoeling dat de Apeldoorners daarvan op de hoogte gebracht worden, zodat zij meemaken wat de overlast betekent.”

Het is dus nog even afwachten of de verkeersleiding de hoogte van de vlucht wil aanpassen naar de hoogte waarop de vliegtuigen uit Lelystad zouden moeten vliegen.

 

 

 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.100 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over politiek

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!