Lokale kleur aan landelijke verkiezingen

Woensdag 8 maart 2017

Door Peter Buijserd

Wie de debatten op de televisie volgt kan al gauw op de gedachte komen dat de problematiek van de vier grootste steden van Nederland dominant is. Toch wonen er in de rest van Nederland veel meer kiezers, maar worden deze gehoord?

Op de kandidatenlijsten voor de Verkiezing van de leden van de Tweede Kamer tel ik elf inwoners van Apeldoorn. Zeven kandidaten zijn voor hun partij op dit moment actief in de Provinciale Staten, de gemeenteraad en het college van burgemeester en wethouders. Het meest vallen natuurlijk de wethouders op. De vraag die boven komt drijven is: Hebben zij genoeg van Apeldoorn? Willen ze weg? Wat beweegt hen?

Zover ik kan beoordelen gaat wethouder Johan Kruithof van de PvdA dagelijks met goede zin naar het stadhuis en heeft hij nog lang niet genoeg van zijn werk in Apeldoorn. Een overstap naar Den Haag ligt daarom niet voor de hand. Wel geeft hij er blijk van dat hij lokaal een gezicht wil geven aan zijn landelijke partijgenoten.

Hoe zit het dan met die andere wethouder, Nathan Stukker van het CDA? Stukker publiceert zijn verantwoording voor het kandidaatschap op de website van CDA Apeldoorn. Hij beschrijft wat hem beweegt en wat hij van belang vindt voor de toekomst van Apeldoorn en in het verlengde daarvan voor Nederland. http://bit.ly/2lwfcZp

Het heeft er dus alles van weg dat er voorlopig geen vacature voor wethouder van Apeldoorn is.

Als u de Apeldoornse kandidaten van CDA, VVD, PvdA, SGP en PvdD wilt ontmoeten, dan kunt u zaterdag 11 maart 2017 terecht op het Raadhuisplein tussen 10.00 u. en 16.00 u.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Nikki van de redactie
Meer dan 1.500 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over politiek

ONDERWERPEN

PvdA VVD

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!