Nog lang geen windmolens in Apeldoorn

Donderdag 24 november 2016

Door Daniel van Harmelen

Herman Talstra/ In de Wandelgangen/ RTV Apeldoorn

Het gaat nog lang duren voordat de windmolens in Apeldoorn daadwerkelijk staan. De gemeenteraad wil niet akkoord gaan met de prille plannen van energiecollectief DeA voordat een werkgroep zich over het geschil heeft kunnen buigen.

De plannen om windmolens bij de A1 te plaatsen konden rekenen op hevig protest en felle kritiek van vooral omwonenden. In de motie die unaniem door de raad gesteund werd wordt dat ook genoemd. Paula Donswijk (D66) die namens de hele raad de motie indiende, vond het logisch dat er een werkgroep komt die ook naar andere locaties gaat kijken na alle protest vanuit wijk De Maten. De enige partijen die nog licht twijfelden waren de VVD en de PVDA die nog wilden weten wanneer de werkgroep met resultaten moet komen. Dat staat nu op de agenda voor de zomer van 2017.

De raad benadrukt dat het verduurzamen van Apeldoorn belangrijk is, maar wil ook de maatschappelijke en technische kanten van de molens bekijken. Wie plaats gaan nemen in de werkgroep van vijf raadsleden is nog niet duidelijk. De raadsleden in de werkgroep worden bijgestaan door ambtenaren en een extern onderzoeksbureau.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over politiek

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?