Help de bevolking van Oekraïne

Nog steeds gedoe over de elektra in Zuid

Donderdag 1 november 2012

Door Ingeborg

Ik weet niet precies meer hoe lang het al speelt, maar één ding weet ik wel, al heel lang.
De elektra kabels in Zuid lopen nog steeds bovengronds. Bij ons in Nederland al niet meer zo van deze tijd vind ik.

In Apeldoorn zie je het, volgens mij, nergens meer zo overduidelijk dan in Zuid. Ik moest daar deze week zijn om in Dok Zuid wat te vragen. Daar was ik overigens nog nooit geweest. Wat een immens gebouw en wat een luxe daar binnen. Je kan er koffie drinken, krantje lezen, er zit een apotheek bij in en zelfs een basisschool.

Maar goed, de elektriciteit kabels.
Wat zijn die dingen lelijk als je door Zuid rijdt. Door de wijken, door een speelterrein, achter een basischool gaan ze richting het industrie terrein. Gekke is dat het daar minder ‘erg’ lijkt dan in de meer ‘bewoonde’ wereld.

Ik raakte aan de klets met wat mensen daar en die vertelden mij dat ze nu een gedeelte ondergronds gaan aanleggen. “Een gedeelte maar, alles zou toch ondergronds komen?”.
Wat blijkt? Het hele gedeelte ondergronds aanleggen is te duur. Er is ook nog een verkeerde raming gemaakt van de kosten, we moeten bezuinigen, dus wordt alleen het stuk achter Dok Zuid tot aan de Maasstraat ondergronds.

Ik vraag me dan af;
1. Hoe kan er een verkeerde kostenraming gemaakt zijn?
2. Als je nu alleen een kleiner stuk doet, kun je dan niet beter doorsparen totdat je wel alles kan ondergronds kan aanleggen? Later moet het dus nog een keer en het lijkt mij dat je dan hogere kosten hebt, dan dat je alles in één keer doet.
3. Hoeveel duurder is ongeveer 800 meter meer?
4. Hoe legt het College dit uit aan de bewoners? En dan niet aankomen dat het alleen door de bezuinigingen komt.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over politiek

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?