Ombudsteam PvdA Apeldoorn helpt bij nieuwe regelingen voor minima, chronisch zieken en gehandicapten

Maandag 8 december 2014

Door PvdA Apeldoorn

© Medea Huisman

In 2015 veranderen veel regelingen voor mensen met een laag inkomen en voor chronisch zieken en gehandicapten (Sociaal Vangnet). Veel regelingen kunnen automatisch worden toegekend, maar voor de zorgverzekering en de aanvullende verzekering, moeten men zelf een keus maken welk pakket aanvullende verzekering het beste is.

Deze nieuwe verzekering, met een bijdrage van de gemeente voor de premie van de aanvullende verzekering en voor compensatie van het eigen risico, wordt afgesloten bij Menzis. Dit betekent voor veel mensen overstappen naar Menzis en een keuze maken welk pakket te nemen. Dit is meestal afhankelijk van de eigen situatie.

Omdat het lastig is de goede keuze te maken en het ook voor kan komen dat niet duidelijk is wat in uw situatie het beste is, gaat het ombudsteam van de PvdA Apeldoorn hier ondersteuning bij geven. Heeft u ondersteuning nodig, neem dan contact op met dit ombudsteam. Zij helpen u de zaken op een rijtje te zetten, zodat u zelf de beste keuze kan maken. Hierdoor krijgt u ook inzicht waar u in 2015 op kan rekenen.

In de komende weken moet deze keus gemaakt worden. Twijfelt u wat voor u het beste is, roep dan de hulp in van ons ombudsteam. Zij kunnen u helpen de regelingen te verduidelijken en alles op een rijtje te zetten. De keus is uiteindelijk aan uzelf.

Het Ombudsteam van de PvdA Apeldoorn is te bereiken via:

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Kevin van de redactie
Meer dan 1.900 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over politiek

ONDERWERPEN

PvdA

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!