Opnieuw uitbreiding op supermarktlocatie Vlijtseweg

Donderdag 7 december 2017

Door Daniel van Harmelen

Het pand boven de Aldi aan de Vlijtseweg gaat uitbreiden. Wat er in het pand komt is nog onduidelijk,maar wel zeker is dat de vergunning verleend is aan de Dekamarkt. Na het uitbreiden van de Dekamarkt en het nieuw bouwen van het pand waarin sinds een paar weken de Aldi zit is dit de volgende in het hoofdpijndossier van de Vlijtseweg.

In de vergunning is een totale uitbreiding van zo’n 350 m² opgenomen. De uitbreiding is in strijd met het bestemmingsplan, maar niet genoeg om er een streep door te zetten, zo concludeert gemeente Apeldoorn. Slechts 20 m² gaat tegen het bestemmingsplan in, de rest past erbinnen. Ook is er op basis van de Ruimtelijke Ordening geen reden om tegen het voorstel te zijn, vindt de gemeente Apeldoorn.

Op de eerste verdieping, gelijkvloers met het parkeerdek, wordt een leegstaande ruimte uitgebreid tot ver onder de luifel van de Dekamarkt. Wat in die ruimte moet komen is nog onduidelijk. Navraag bij Aldi, Dekamarkt en Action liep nog op niks uit. De gemeente Apeldoorn meldt dat de aanvraag is gedaan door de Dekamarkt.

Ergernis duurt voort

Het is de zoveelste ergernis die de gemeente Apeldoorn te verduren heeft aan de Vlijtseweg. Uit de verhitte discussie over een Albert Heijn op de Westpointlocatie bleek dat Apeldoorn teveel ‘vierkante supermarktmeters’ zou hebben. Daar komt nu dus nog eens 300 m² winkelruimte bij.

UPDATE: De vergunning is aangevraagd door de Dekamarkt. De Dekamarkt wil niet zeggen waartoe de uitbreiding dient.

Tegen de vergunning is nog bezwaar te maken.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Nikki van de redactie
Meer dan 1.500 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over politiek

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!