Partij voor de Dieren daagt politiek Apeldoorn uit tot duurzaamheid

Vrijdag 14 november 2014

Door Partij voor de Dieren

© Thomas Schlijper

Apeldoorn heeft al jaren de ambitie energieneutraal te worden in 2020. Tijdens een PMA in januari 2014 bleek dat dit in het huidige tempo onhaalbaar is. Er is slechts 5 a 6% van de doelstelling behaald. Het college heeft voorgesteld de doelstelling door te schuiven naar 2030.

Verschillende politieke partijen vroegen zich af wat het college dan precies ging doen om deze doelstelling wel te behalen. Ze wilden ook concrete doelstellingen voor de gemeente zelf geformuleerd hebben en dienden het amendement de groene kracht van Apeldoorn in.

De Partij voor de Dieren vindt het streven naar energieneutraliteit niet alleen een zaak van het college, maar een zaak van iedereen. Zij roept daarom alle politici, van fractieassistenten tot de burgemeester, op om mee te doen aan een duurzame competitie voor politiek Apeldoorn. Wie koopt het minste energie komend jaar? Wie weet de energie-inkoop het meest te verminderen? En welke Apeldoornse fractie gebruikt gemiddeld het minste energie? De wedstrijd loopt van 1 december 2014 tot 1 november 2015. Bij de eerste raadsvergadering in december 2015 zal bekend worden gemaakt wie de winnaars zijn.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over politiek

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!