Politiek Apeldoorn: steun aangifte tegen tabaksindustrie

Donderdag 8 februari 2018

Door Roelof Rump

Advocaat Benedicte Fick heeft aangifte gedaan tegen de tabaksindustrie. Verschillende ziekenhuizen en verslavingsinstellingen hebben zich hierbij aangesloten. Volgens Ficq heeft de sigarettenindustrie een misdadig oogmerk. Deze week hebben Amsterdam en Utrecht zich aangesloten bij de aanklagers.

De tabaksproducenten wordt poging tot moord cq. doodslag en/of poging tot zware mishandeling met voorbedachten rade en/of poging tot opzettelijke benadeling van de gezondheid met voorbedachten rade verweten. Ook is er sprake van valsheid in geschrifte. Het is voor het eerst in Europa dat de tabaksindustrie op dergelijke wijze strafrechtelijk wordt aangeklaagd.

Politiek Apeldoorn: Neem een motie aan waarin u de aangifte van Benedicte Fick steunt. 

GGD: u ontbreekt bij de aangevers. 

Staatssecretaris Paul Blokhuis waar blijft uw steun?:
U gaat hij aan de slag met het nationaal preventieakkoord dat VVD, CDA, D66 en de ChristenUnie hebben aangekondigd. Dat akkoord tussen onder andere patiëntenorganisaties, zorgaanbieders en gemeenten moet met name overgewicht en het aantal rokers terugdringen. 

Persoonlijk: Velen kennen mij als een stevige roker. Ben ik daar blij mee? Nee. Heb ik geprobeerd te stoppen? Ja, vele keren. Ondervindt mijn gezondheid schade? Ja.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Nikki van de redactie
Meer dan 1.500 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over politiek

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!