‘Prostitutie, sociale problematiek en uitbuiting’ op vakantieparken

Woensdag 14 juni 2017

Door Daniel van Harmelen

Herman Talstra

De Apeldoornse CDA-fractie die al langer de problemen op vakantieparken aankaart krijgt jaren na dato eindelijk gelijk. Een passage in het rapport ‘Vanaf de zijlijn bekeken’, waarin politiecommissarissen felle kritiek uiten op de landelijke politie, uit zorgen over  ,,wat allemaal op die parken gebeurt”.

In het landelijke rapport worden de problemen in Gelderland specifiek genoemd:

,,Neem de vakantieparken, in Gelderland bijvoorbeeld zo’n 300 tot 400. Wat gebeurt daar, in dat landelijke gebied? Er is sociale problematiek, prostitutie, uitbuiting, met ondermijning als aandachtpunt (sic), er gaat zoveel geld in om. Het is al hardnekkig geworden. De volgende fase is het infecteren van het openbaar bestuur. Dit vergt onconventionele maatregelen, een rol voor het RIEC (expertisecentrum voor de politie, red.) maar zeker ook voor de politie.” Het rapport is hier te vinden (PDF).

Fractievoorzitter Jan Dirk van der Borg is blij met de uitspraak in het rapport. ,,Dit voelt wel als erkenning voor iets wat wij al veel langer aankaarten. Het is daarnaast ook goed dat het rapport uitgekomen is”, reageert Van der Borg. Hij voegt daaraan toe ,,maar we hebben echt niet alleen maar slechte parken in Apeldoorn, hoor. We hebben ook hele goede parken”.

De gemeente Apeldoorn heeft in april al een bestuursakkoord ondertekend waarin de veiligheid van vakantieparken opgenomen is. Het gaat om een Gelderse samenwerking van gemeentes die samen de problemen willen aanpakken.

Ook de Apeldoornse SGP-fractie heeft het rapport gelezen, en wil nu opheldering van het college van B en W over de inzetbaarheid van politieagenten in het buitengebied.

 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.100 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over politiek

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!